Intrigi.bg Актуално Защо 3-годишно дете беше бито и снимано от майка си?

Защо 3-годишно дете беше бито и снимано от майка си?

411
0

3-годишното момиченце от Перник, което беше малтретирано от майка си,  вече е настанено в приемно семейство. Насилието беше заснето от майката и качено в социалните мрежи, а родителите – задържани. 

По-късно от прокуратурата съобщиха, че „с оглед събраните до момента доказателства спрямо майката на детето – К.Н. (на 32 години), тя е привлечена в качеството на обвиняем. По делото е било назначено извършването на експертиза от психиатър и психолог. Вещите лица са изразили становище за необходимост от провеждане на психолого-психиатрично изследване на обвиняемата в психиатрично заведение.

„Голям процент от родителите са дезориентирани. Много от родителите не са изградени като идентичност или като зрели личности, нямат стабилни модели. Много често това, което се случва, е, че има една обща анонимност – това не е моето дете, не знам какво се случва“, заяви психологът Александра Петрова в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

Защо 3-годишно дете беше бито и снимано от майка си? - България ...

„Границите на това кое е добро и адекватно родителство много се размиха. Работейки и с родители, и с деца, наблюдаваме тенденция, че съвременните родители или нямат ясни модели, или пък са жертва на груби и агресивни модели от тяхното детство“, коментира още тя.

Според адвоката Пламен Борисов това е класически случай на синдром на Медея – тя убива децата си, за да накаже баща им Язон.

„Нарушен е основният принцип на правосъдието, а именно – публичността на процеса. Клипът може ли да бъде доказателство?“, запита той. 

„Бащата е този, който е трябвало да предприеме мерки. Имам десетки случаи, в които има жалби и сигнали и не се прави нищо, а сега държавата показа, че може да реагира светкавично“, каза още Борисов. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име