Intrigi.bg Спорт Защо собственици на футболни клубове се срещнаха с Борисов

Защо собственици на футболни клубове се срещнаха с Борисов

226
0

Cобствениците на три от най-големите футболни клубове у нас – „Лудогорец”, ЦСКА и „Левски”, както и президентът на БФС Борислав Михайлов, отидоха на среща при премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

На срещата присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, а повод за нея е бил феърплеят на предстоящия сезон от Първа професионална лига, който започва в петък.

„Говорихме надълго и нашироко да има един пълен феърплей в новото първенство.

Всички си обещаха да не се притесняват съдиите, дават си парите за футбол. Срещата беше много добра”, каза пред журналисти Борислав Михайлов след края на срещата.

„Видяхте кои хора присъстват на тази среща, най-важните в държавата, така че те могат да вземат мерки, ако наистина има някакъв натиск върху съдиите или съдиите сами търсят този натиск”, заяви още той.

„Аз също съм гражданин на България като всички вас и също съм чул такива неща, но винаги съм казвал, че всички знаят моя телефон и нито един съдия не ми се е обадил за 14 години. Така че, ако има такъв сигнал, те трябва да потърсят съдействие от компетентните органи. Футболният съюз не е такъв”,  посочи Михайлов.

Той подчерта, че

е много лесно да се каже, че има натиск, въпросът е да се докаже.

Президентът на БФС отбеляза, че срещата е била по инициатива на Бойко Борисов. „Г-н Борисов се грижи за цялата държава, съответно футболът е феномен и съответно спокойствието между феновете дава спокойствие на всички граждани. Знаете, че УЕФА ни разследва за два мача”, каза Борислав Михайлов.

Младен Маринов
Младен МариновИзточник: БГНЕС

Вътрешният министър Младен Маринов пък заяви: „Нашият фокус ще е върху това да не се допуска купуване на мачове и натиск над длъжностни лица и футболисти”. „Срещата беше за това в едно обозримо бъдеще да има феърплей и

да няма напрежение, което да рефлектира върху поведението на агитките

и въобще върху качеството на спорта, не само на футбола”, уточни той.

На въпрос дали клубните президенти всяват напрежение сред агитките, Младен Маринов отговори: „Аз ще се огранича до моята компетентност. Знаете, нашата компетентност е по разследване и разкриване на престъпления съвместно с прокуратурата.

Присъствахме на тази среща, аз като министър на вътрешните работи и пряко заинтересован от това какъв ще е общественият ред и как ще се държат агитките, как ще преминават футболните срещи и каква ще е ситуацията около футбола. Това, което ще вземем като мерки, няма как да ви го обявя”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име