Intrigi.bg Актуално Защо има разминаване между дрегера и кръвната проба?

Защо има разминаване между дрегера и кръвната проба?

233
0

45 минути след дрегер – толкова бързо трябва да се вземе кръвно изследване при положителен резултат за алкохол, ако сме в населено място. А извън града времето е до 2 часа.

От Института за пътна безопасност признават, че ако сме на магистрала и откажем проба с дрегер, то два часа по-късно резултатите могат да са различни.

Лекари подчертават, че има хора, които са изпили малки количества алкохол, могат да дадат положителна консумация след 2-3 дни.

Има други, които обаче много бързо разграждат алкохола. До момента, в който се прави кръвно изследване, могат да се покажат 5 пъти по-ниски резултати, обясни д-р Соня Тотева, цитирана от БТВ.

А според експертите резултатите са лесно манипулируеми. По думите им често се злоупотребява с времето и мястото.

Освен това са на мнение, че може да се спекулира дали има спешен център, който да предостави кръвна проба и дали той е работил по това време.

Трудно е и да се признае за шофиране в пияно състояние. Членове на Анонимните алкохолици споделят, че са се качвали на автомобил неведнъж в нетрезво състояние, като в някои от случаите дори с децата си.

Припомняме, че вчера стана ясно, че на 7 декември евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат с алкохол в кръвта зад волана. За случая стана ясно едва вчера. По неофициална информация дрегерът отчел 1.5 промила, като му е отнета книжката. По-късно кръвната проба отчела 1.08 промила.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име