Intrigi.bg Куриози Захвърлен автомобил донесе 567 000 евро на общината в Торино

Захвърлен автомобил донесе 567 000 евро на общината в Торино

1125
0

Mоже ли градските власти да изкарат добри пари от стар автомобил? Да, ако той няма собственик, а самата кола е истински шедьовър! Именно това се случи наскоро в италианския град Торино.

В мазето на един блок местните откриха Alfa Romeo Giulietta SZ 1962. Още в началото на 80-те години на миналия век собственикът спуснал колата с товарния асансьор, а когато решил да си я вземе, не успял, защото асансьорът вече бил сериозно повреден.

След известно време мъжът починал и хората в блока забравили за автомобила. Оказало се, че собственикът на колата нямал наследници, поради което тя преминала в ръцете на властите.

Така преди няколко дни уникалната Alfa Romeo Giulietta SZ бе продадена на търг за 567 000 евро, а събраните пари попълнили бюджета на общината.

От въпросния модел са произведени само 217 бройки. Колата е изградена върху шасито на Giulietta Spider, има алуминиева каросерия и 1.3-литров двигател. Освен това този модел е доработен от ателието Zagato (абревиатурата ZS идва от Sprint Zagato): вместо обикновени са монтирани плексигласови стъкла, а конвенционалните спирачки са заменени с дискови, благодарение на които теглото на колата е намалено до 785 кг.

Максималната скорост на автомобила е 200 км/ч.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име