Intrigi.bg Свят Захарова и новата руска истерия или защо Джо Байдън е лоша, много...

Захарова и новата руска истерия или защо Джо Байдън е лоша, много лоша новина за Кремъл

304
1

През 2016, когато Тръмп спечели изборите, в Москва ликуваха.
В Кремъл отваряха най-скъпото шампанско, с което разполагат.
И наистина – изтекоха 4 тежки години, в които главата на САЩ – президентът, отслабваше все повече хватката около Русия, правеше компромиси с Украйна и Балканите.
Резултатите ги виждаме дори и в нашата мила родина – създаването на несъществуващ проблем с българското малцинство в Украйна, торпилиране на присъединяването на Република Северна Македония към ЕС, строеж на руски енергийни проекти и т.н..

Е, това, слава Богу, приключи на 3 ноември 2020 г.
Начело на Америка застава човек с дългогодишна доказана позиция срещу опита на Русия за хегемония в Черноморския регион и на Балканите.
Още като сенатор навремето Джо Байдън се обявяваше за устойчив пръстен около Черно море с цел

 противодействие на всяка руска експанзия

Като вицепрезидент на САЩ по времето на Обама, именно Джо Байдън бе човекът, който се противопоставяше на всеки опит и идея за „рестарт“ на взаимоотношенията с Русия.
И не на последно място, преди това Джо Байдън бе прозорливият политик, който изигра ключова роля за присъединяването на България към НАТО.

Така че, руската истерика вече започна. Кресчендото на Кремъл срещу американските действия в Източна Европа показва само едно: Страх. 
И то – предварителен, вцепеняващ страх, – та Джо Байдън дори още официално не е встъпил в длъжност!
Логиката на САЩ и НАТО е желязна – единствено засилено военно присъствие в Черноморски регион може да има възпиращ ефект спрямо руската агресия и струпаните в Крим ракети с различен вид базиране, като според Атлантическия Съвет на НАТО всички те са прицелени и покриват следния периметър: Румъния, България, Турция. Що се отнася конкретно за България, ние имаме още една опасна и подла заплаха, при това в гръб – това е руският комплекс С-400, разположен в Ниш, чиито радиус покрива цялата ни територия от границата със Сърбия та чак до Черно море.
Истерията на Захарова цели да адресира народите на България и Румъния и да се опита да ги сплаши с евентуална руска операция. Това е абсурд, тъй като НАТО твърдо спазва ангажиментите си спрямо тези държави, включително и хипотезата на чл.5 от Атлантическия договор. Тук искам да припомня и чл.8, който постановява отбранително действия на Алианса дори само при наличие на заплаха към някоя от държавите-членки на НАТО.
И така, изводът е следният: 

Джо Байдън е лоша, много лоша новина за Кремъл

 И страхотна новина за България, за Източна Европа, за Украйна, за Грузия, и за Европа като цяло. Отървахме се от призрака на ТръмПутиновата система 🙂 Светът се връща към нормалното си състояние. Позицията на Русия отслабна рязко. Нейната агресия в последните години е анализирана, преценена, оценена, и са взети твърди мерки не просто срещу Кремълската хибридна война, а срещу самата путинска войнственост, която е основана върху руската омраза към свободния свят. Времето на компромисите мина. Дойдоха нови дни – дни на практически, твърди и безкомпромисни действия, които да променят гео-баланса и да гарантират стабилност в черноморския регион.
И сега е най-добрият момент да прочистим България от путиновите клетки, и спящи, и проактивни, и даже присъстващи във властта.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Интересно американците и ЕU разбиха арабския свят. Създадоха военни конфликти почти както вървят нещата европейските страни штесе превърнат след около 10години арабски. Добрата американска политика раздели и владей. Така както вървят нещата скоро един от официалните езици на EU ште стане арабския. Да живее USA.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име