Intrigi.bg Актуално Затварят „Лидъл“, „Била“, „Кауфланд“ и „Фантастико“ ?

Затварят „Лидъл“, „Била“, „Кауфланд“ и „Фантастико“ ?

541
0

Хипермаркетите на големите търговски вериги „Лидъл“, „Кауфланд“, „Била“, „Фантастико“, „Метро“, „Т Маркет“ и „СБА“ може да бъдат затворени още утре следобед, научи Lupa.bg от свой източник. Обсъжда се варианта големите магазини с площ от над 600 квадратни метра да бъдат затворени , за да се предотврати струпването на десетки истерично пазаруващи хора.

Началникът на националния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски лично предупреди по-рано днес, че големите търговски вериги могат да бъдат затворени, ако не се спазва контрол при допускането на клиенти в тях. Пред Би Ти Ви той каза, че днес вече няколко пъти се е обаждал на представител на веригите, за да го предупреди за намеренията на щаба.

Може да затворят "Лидъл", "Била", "Кауфланд" и "Фантастико" | 365 ...

„Проследихме как работят големите търговски вериги и разбрахме, че там става нещо, което трябва да бъде изяснено. Просто не се спазват мерките. Ако няма нужния контрол, ще препоръчаме затварянето на тези вериги, както и налагането на глоби съгласно предвиденото от закона“, уточни Мутафчийски.

От хипермаркетите днес са гарантирали, че още от утре ще отстранят всякакви нарушения за струпване на хора. Някои от веригите са се обърнали за съдействие към полицията и частни охранителни фирми, за да въдровят нужния ред

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име