Intrigi.bg Актуално Засилено полицейско присъствие във Варна и извън града за Великден

Засилено полицейско присъствие във Варна и извън града за Великден

663
0

Засилено полицейско присъствие ще има във Варна около храмовете навръх Великден, съобщиха днес от ОД МВР Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Над 15 000 румънски туристи се очаква да пристигнат в курорта „Златни пясъци“ за почивните дни и в тази връзка там ще бъдат командировани двама румънски полицаи, които знаят български език в помощ на колегите си от варненската полиция. Те ще останат в курорта от 25 април до 1 май. Това съобщи на брифинг днес комисар Илиян Илиев, началник на отдел „Охранителна полиция“ във Варна, който разкри мерките, които се вземат в морската столица за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите и гостите на града по Великден.   

На всеки храм ще има полицейски служители, като най-много ще бъдат те около Катедралния храм, където се очаква да пристигне огънят от светите земи, каза комисар Илиев. 

Полицейско присъствие ще има  и по кварталите с цел опазване имуществото на гражданите, които ще пътуват и ще оставят домовете си празни. 

През нощта на Великден ще има полицейско присъствие около всеки храм и параклис докато има хора.

„Ние сме там, за да им помогнем, а не да им разваляме празничното настроение“, каза комисар Илиев.  

Служители на КАТ, въоръжени с необходимата техника, ще следят за нарушения по пътищата Варна-Добрич, Варна-Бургас и магистрала „Хемус“, съобщи главен инспектор Петко Камбуров, оглавяващ Пътна полиция Варна.    

„Обичайно денят преди празниците и в последния празничен ден ще се осъществява засилен контрол по входно-изходни артерии като контрола ще се осъществява с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта. Създадена е необходимата обстановка да се прецизират по такъв начин силите, за да се облекчи автомобилния поток и интензитета към храмовете, като на 27 вечерта предвидено затваряне на движението около и подходите около Катедрален храм с цел безопасност. 

Предвидени са специализирани полицейски операции във връзка с контрол по употреба на алкохол и наркотични вещества от водачи на МПС и ще се осъществява такъв около зоните и местата, където се събират големи групи от хора, главно питейни заведения. Ще се следи и за неправоспособни водачи. Ще има засилен контрол за скоростта, предвид обстоятелствата, че тя е основната причина за пътнотранспортния травматизъм. 

Тече и операция „Пешеходец“ и срещу водачи, които отнемат предимството на пешеходците. След март, когато имаше такава СПО бяха констатирани над 480 нарушения и сега операцията ще е паралелно с тази за Великденските празници. 

Създадена е организация за ограничение на товарното движение над 12 тона преди празника и в последния работен ден от 16 до 20 часа и от 14 до 20 часа. Контролът ще бъде осъществяван по отношение на пътя Варна – Бургас и АМ „Хемус“, каза инспектор Камбуров. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име