Intrigi.bg Мистерии Заразата е пристигнала от космоса чрез огнен метеорит, според учени

Заразата е пристигнала от космоса чрез огнен метеорит, според учени

253
0

Британски учени се произнесоха: Коронавирусът е стигнал на земята от космоса, пренесен от метеорит. Вече на земята ветрове са разнесли заразата в различни райони. Това пише Daily Mail.

Откритието е на проф. Чандра Викрамасингх от Бъкимгамския център по астробиология. Смята се, че метеорът се е взривил над Китай през октомври 2019 г. и от него са се посипали вирусните частици. Въздушни потоци са го понесли и към други територии, най-много в полосата между 40 и 60 градуса северна географска ширина. Именно там епидемията е най-остра.

Експерти обаче оборват проф. Викрамасингх с аргумента, че коронавируси, подобни на COVID-19 са известни отдавна. Известно е също, че вируса се предава от някои животни на хората, а не от паднал метеорит.

Поддръжници на теорията за метеоритното заразяване упорито заявяват, че бедата идва от Космоса. Дори смятат, че в космическия прах е пълно с новия вирус. Аргументира се с появата на голямо огнено кълбо, което се е движело  през есента над Китай. То било забелязано и от други краища на света, най-вече нощно време.

Разглеждаме на пръв поглед невероятната теория но все трябва да има обяснение за разпръскването на трилиони вирусни частици, които се оказаха на земята, – коментира Викрамасингх. Той допълва, че огненото кълбо е видяно точно над района в Китай, където епидемията покоси най-много хора и взе най-много жертви.

Припомня се, че друг учен – сър Фред Хойлъм от Камбриджския университет още през 70-те години е обявил хипотезата, че Земята не е изолиран обект в биосферата и може да бъде обект на всякакви зарази, идващи от вселената. Всичко това е плод на еволюцията, която не зависи от нас, пише още Daily Mail. Припомня се, че голямата грипна пандемия от 1918 г., според много учени е имала извънземен произход.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име