Intrigi.bg Крими Заради НАП: Спецпрокуратурата със заповед за разследване във Франция

Заради НАП: Спецпрокуратурата със заповед за разследване във Франция

319
0

Cпециализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция, съобщава пресцентъра на Държавното обвинение.

Заповедта идва малко след като прокуратурата направи безпрецедентно разкриване на част от доказателствения си материал срещу ИТ компанията „ТАД Груп“, служители и собственикът, на която са обвинение за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите.

В рамките на международното разследване трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на „ТАД Груп“ във връзка с факти, относими по предмета на доказване, казват от институцията.
Според държавното обвинение има ясни следи, които доказват, че след като обвиненият за хакерската атака Кристиян Бойков е направил пробива, той е изпратил данните от НАП именно на разследващия сайт и е комуникирал през цялото време лично с главния редактор Чобанов.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име