Intrigi.bg Крими Започна делото за клане на баща и син

Започна делото за клане на баща и син

385
0

Делото за двойното убийство на дървосекачи ​започна ​в Хасковския окръжен съд. На разпоредителното заседание вчера  пред 5-членен наказателен състав на Темида заста​на  55-годишният Живко Йорданов от крумовградското с. Полковник Желязово. Той е подсъдим за екзекуцията с брадва на 55-годишния Кольо Шелев и 34-годишния му доведен син Цанко Ганков. Част от роднините на жертвите бяха конституирани като граждански ищци.

Следващото заседание е на 7 ноември.

Живко бе задържан под стража от хасковските окръжни магистрати на 21 март м.г., след като Гърция го екстрадира у нас.

Труповете на издирваните дървосекачи от ивайловградското село Брусино бяха открити в землището на с. Покрован в края на декември 2016-а. 
Близо седмица над 100 човека от региона и Кърджали издирваха в Източните Родопи Кольо и Цанко. Двамата живеели на квартира у убиеца си, който отглеждал животни. Според разследващите Живко поканил жертвите си на почерпка. След запой тримата се скарали и Йорданов ги заклал.

В гора край Покрован разследващите открили телата на жертвите. На километри от тях те намерили и оръжието на престъплението – брадва. С нея Живко сцепил черепите на двамата мъже. 


За фермера бе издадена европейска заповед за арест. С помощта на гръцките полицаи той бе задържан. Там отидоха и наши криминалисти, пред които Живко признал за деянието си. 


Веднага след предаването му на българските власти Живко бил разпитан от разследващ полицай в Ивайловград. Пред него обвиняемият направил също пълни самопризнания. Обяснил, че бил провокиран от жертвите си да им посегне.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име