Intrigi.bg Актуално Започва нова акция, за какво ще следят от „Пътна полиция“ и ДАИ

Започва нова акция, за какво ще следят от „Пътна полиция“ и ДАИ

214
0

„Пътна полиция“ и ДАИ започват засилени проверки на автобуси и камиони. Операцията се провежда под егидата на ROLPOL.

Превозните средства ще бъдат проверявани за спазване на часовете за почивка и шофиране при професионалните водачи, спазването на ограниченията на скоростта, употребата на алкохол и наркотици, за изрядността на документите на водача и автомобила, информира NOVA.

Ще се следи за нарушения, свързани с неукрепен товар, или нерегламентиран превоз на опасни товари и отпадъци. 

Операцията ще се провежда на територията на цялата страна и ще продължи до 14 февруари. 

Формирани са съвместни екипи на „Пътна полиция“ и ДАИ.

„Операцията ще е силно повлияна от обстановката, свързана с разпространението на COVID-19. Служителите, които ще извършват контрола, са оборудвани с всички предпазни средства“, заяви гл. инспектор Дамян Владинов от „Пътна полиция“. 

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че поради ремонти днес ще има временни ограничения на движението в участъци на магистралите „Хемус“ и „Тракия“.

До 15.00 ч. днес движението в тунела „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ – в посока Варна, се осъществява в изпреварващата лента заради профилактика на осветителните тела.

До същия час днес движението от км 260 до км 266 на АМ „Тракия“, в участъка от гр. Кермен до с. Скобелево, в посока Бургас, се осъществява в активната и аварийната лента поради ремонт на фуга на железопътен надлез. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име