Intrigi.bg Свят Заподозреният за убийството на чеченеца в Берлин е имал връзки с руските...

Заподозреният за убийството на чеченеца в Берлин е имал връзки с руските служби за сигурност

202
0

Заподозреният, който беше задържан за убийството миналата седмица на етническия чеченец с грузинско гражданство в Берлин, е имал паспорт, чийто номер го свързва с руските служби за сигурност, съобщи днес германското списание „Шпигел“, цитирано от Ройтерс.

„Шпигел“ посочва, че разследване, направено съвместно с разследващите мрежи „Белингкет“ и „Инсайдър“, е показало, че името на предполагаемия убиец не може да бъде намерено никъде в руския национален паспортен регистър. Списанието добавя, че номерът на паспорта му е свързан със звено на министерството на вътрешните работи, което в миналото е издавало документи за самоличност на агенти на службата за военно разузнаване ГРУ.
Германското министерство на вътрешните работи засега не е открито за коментар.

Германските власти не са съобщавали детайли за заподозрения, освен че е руски гражданин, а според „Шпигел“ той е пътувал под името Вадим Андреевич Соколов. Миналата седмица говорител на прокуратурата заяви, че тя проучва дали е имало политически мотив за убийството. „Шпигел“ допълва, че рецепционистката в парижкия хотел, който бил посочен като адрес на заподозрения в заявлението за визата му, е казала, че никога не го е виждала.

Миналия петък Зелимхан Хангошвили, който в миналото е воювал на страната на чеченските сепаратисти срещу Москва, беше застрелян, докато минавал през парк в центъра на Берлин напът за джамията. Ако днешната информация се потвърди, това ще създаде нови проблеми в отношенията между ЕС и Москва, които са в конфликт още отпреди това заради случая „Скрипал“, отбелязва БТА, цитирайки Ройтерс.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име