Intrigi.bg Актуално Заплатата на евродепутата над €6 000, пътуването им до Страсбург – 1...

Заплатата на евродепутата над €6 000, пътуването им до Страсбург – 1 милиард

582
0

Малко над 6 000 евро е заплатата на един евродепутат, заяви Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в Страсбург пред Нова тв.

„Малко над 6 000 е за депутат. Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука”, обясни той и допълни, че вече е открил и местата за пушене в сградата на ЕП.

120 млн. евро на година струва директната поддръжка на сградата на Европарламента в Страсбург.

Един милиард годишно струва пътуването до там на членовете на Европарламента за заседания.

Слабаков открои и един от проблемите на Европейския парламент – че се правят много малко конкретни предложения.

„Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото  има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод”, казва още режисьорът.

Той коментира и съвременния „превод” на романа „Под игото”. 

„Това е абсурдно. Това, което е написал авторът, е нещо свещено според моите разбирания. Той така е решил, така го е написал. И това е положението, и никой не може да го пита. Не знам как някой може да е толкова нагъл. Сега очаквам да започнат да превеждат и Ботев. И накрая Балкана ще пее престъпна песен. Недей, това е просто идиотско. Дай да преведем всички. Е, на Милен Русков „Чамкория”, да го дадем и него да го преведат. Той е от по-новите, ама и той използва думи, които са много често срещани”, каза Андрей Слабаков.

На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: „Депутатите не са светци – Джамбазки ще си понесе санкцията за това“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име