Intrigi.bg Актуално Заляха с червена боя табелата на Руското посолство, арестуваха Хаджигенов и Бабикян

Заляха с червена боя табелата на Руското посолство, арестуваха Хаджигенов и Бабикян

152
0

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от “Ние идваме” заляха табелата на Руското посолство с червена боя. Те направиха това в знак на протест срещу убийствата на мирни граждани – деца, жени, възрастни хора на руската армия в Украйна.

На място веднага се появи полиция, която започна да търси отговорност за протестната акция. Адвокат Хаджигенов през цялото време искаше да разбере какво точно е нарушил, но ченгетата така и не му дадоха разумен отговор. След минути суетене и консултации по телефоните, блюстителите на реда решиха да арестуват  Хаджигенов и Бабикян. Записи показват как двамата ги товарят в полицейски автомобил. Според видеото ги водят в Първо районно управление.

.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов пред Руското посолство

.

Няколко жълти стотинки бяха хвърлени по разлятата боя на паважа

.
.

Адвокат Николай Хаджигенов с белезници

Полицаи слагат белезници и на Бабикян

По повод акцията и последвалия арест, адвокат Стефан Левашки написа във Фейсбук: „Така се прави в целия цивилизован свят, това не е хулиганство, а изразяване на гражданска позиция. Такава е и константната практика на Софийски районен съд“.

Това не е първият акт на протест срещу руските зверства в Украйна. Преди дни Мъж протестира пред Руския културно-информационен център в София. Той легна с вързани ръце зад гърба си в знак на протест срещу убитите цивилни в украинския град Буча. A в четвъртък вечерта стотици хора оставиха обувките си на стълбите пред руския  център в София в знак на възмущение от безобразията и жестокостта в Буча.

.Източник: Телеграма/Холод

Неидентифициран артист-активист отбеляза паметта на жертвите на клането на мъже жители на град Буча близо до Киев, като се снима пред московски паметници, лежащ с лице надолу, с ръце, вързани зад гърба си с бял плат.

От „Отровното трио“ отправят призив към всички, които искат да ги подкрепят – да се съберат на на бул. „Шипченски проход“ 8.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име