Intrigi.bg Крими Заловиха 34-годишен мъж от Средец, поръчал убийството на бившата си приятелка

Заловиха 34-годишен мъж от Средец, поръчал убийството на бившата си приятелка

334
0

Полицията в Бургас залови 34-годишен мъж от Средец с инициали А.К, който е поръчал убийството на бившата си приятелка на мъж от русенското село Дъскотна. За целта е платил 2500 евро, предаде БГНЕС.

На 19 февруари тази година наетият мъж е направил опит да взриви със самоделна бомба дома на млада жена в айтоското село Черноград. Бомбата се е взривила в двора, образувала е трийсетсантиметрова дупка, но пострадали няма. Извършителят също е задържан.

„При претърсване и обиск в жилището беше открита ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнепроводен шнур, палка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър”, заяви ст. комисар Радослав Сотиров – директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

По думите на окръжния прокурор Георги Чинев мотивите за извършването най-общо могат да бъдат сведени до битови, а именно афектът на подбудителя от обтегнатите отношения с лице, с което в миналото е имал интимна връзка и от което има дете. Въпросният подбудител не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред в резултат на иск за установяване на бащинството. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказал да плаща.  

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име