Intrigi.bg Крими Задържани са близо 400 килограма хероин

Задържани са близо 400 килограма хероин

92
0

Близо 400 килограма хероин са задържани при операция на Окръжна прокуратура-Варна, ГДБОП и Агенция „Митници“. Това съобщи чрез профила си в туитър главният прокурор Иван Гешев.

„Задържано е огромно количество наркотици – близо 400 кг. хероин на стойност около 32 млн. лв. Браво за добрата работа на колегите от ОП-Варна, ГДБОП и Агенция „Митници“, които отново защитиха нашите деца. България показва, че е солидна преграда срещу наркоразпространението“, пише Гешев.

На специален брифинг от Прокуратурата съобщиха подробности по случая.

Привлечени към наказателна отговорност за пренасяне на високорискови наркотични вещества са двама мъже – на 35 и 45 години. Ако бъдат признати за виновни, ги грозят от 10 до 15 години затвор и глоба между 100 000 и 200 000 лв.

„Установен е нелогичен интерес от страна на служител от митническо бюро – Търговище. Постигнато е максимално укриване на стоката, така че да няма разлика в килограмите, а с помощта на колегите е установено участие на митнически служител в цялата схема“, обясни Светослав Владимиров – главен директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.

Общото тегло на заловената дрога е 401,4 кг. Тя пристигнала с контейнеровоз от Дубай на 7 февруари. 487 пакета хероин били разположени в тайници в контейнери с битумни ролки от иранска фирма. 

Цената на наркотика за целите на досъдебното производство е между 26 и 36 млн. лв., но пазарната й стойност е двойно по-висока, съобщиха от държавното обвинение.

ГДБОП смята, че хероинът вероятно не е предназначен за българския пазар.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име