Intrigi.bg Крими Задържаните за подкуп ченгета в Благоевград са искали между 500 и 1000...

Задържаните за подкуп ченгета в Благоевград са искали между 500 и 1000 лева

225
0

Задържаните за подкуп полицаи в Благоевград са искали между 500 и 1000 лева за прикриване на установени нарушения на пътя

Двамата са били командировани там на ротационен принцип, като мярка за намаляване на корупцията в МВР. Оказва се, че има съвестни и безпристрастни граждани, които не търпят да бъдат подкупвани. Това беше обобщението на наблюдаващия прокурор по случая, предава БНТ.

Два са били сигналите от граждани, които са били подадени за искане на подкуп, срещу двамата полицаи. На 17 ноември са били на обход по главен път Е-79, където по техни думи са видели камион, който според тях бил в не добро състояние. Шофьорът отбил и изплашен от това да не му бъде наложена голяма глоба и да не му бъде отнето превозното средство.

Водачът попитал полицаите какво може да бъде направено по случая, а те отговорили: „Ако става въпрос за 10-20 лева, няма какво да говорим“. Шофьорът казал, че има в себе си сумата от 500 лева, които по-късно сложил в документите, които предал на полицаите. По-късно документите му били върнати, но не и паричната сума.

На същия ден няколко часа по-късно е бил спрян и друг автомобил от водача, на който отново била поискана сумата от 500 лева.

„Служебният автомобил с който пътували за осъществявана на контрол и превенция на корупцията не е снабден само в този конкретен случай, а и на всички дати, на които е пътувано с този автомобил, с видеонаблюдение, каквото задължение имат полицейски автомобили и в частност тези, свързани с контрола на движението по пътищата. Полицейските служители е следвало да имат персонално видеонаблюдение – това са така наречените боди камери, които всеки един от полицаите закача.

При проверката е установено, че записи за този ден от такива камери няма. Всеки един полицейски автомобил е снабден с джипиес система, по всяко едно време може да се проследи от всяка една точка къде е, този контролен автомобил не е бил снабден с такава джипиес система“, заяви на брифинг Ивайло Филипов, наблюдаващ прокурор.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име