Intrigi.bg Политика Задочно Борисов критикува Радев и кабинета: Нашите съседи работят с милиарди, а...

Задочно Борисов критикува Радев и кабинета: Нашите съседи работят с милиарди, а ние у нас – чегъртаме ГЕРБ

277
0

Докато президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова полагаха клетва в Народното събрание, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с актива на ГЕРБ – Силистра, където отправи нови критики към правителството.

„Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април- май. Всички около нас работят с милиарди – гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ“, посочи Борисов.

„В края на януари ние нямаме държавен бюджет, актуализирахме нашия, сега искаме в края на февруари да приемем бюджет, който пък юни да го актуализираме. Общинските бюджети вървят след държавния бюджет“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Хемус“ няма да стане никога, категоричен е Борисов. Дори в един момент и ние да управляваме – всичко поскъпна.

Бойко Борисов изтъкна, че ГЕРБ винаги се е съобразявал с гласа на народа. „Цената на тока при нас беше 80 лева. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с „Газпром“ на 50% намаление. Факт. Все пак не забравяйте, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Тази тема рано или късно трябва да бъде отворена“.

Лидерът на ГЕРБ коментира също така, че сме първи по смъртност в света от коронавирус пореден месец.

„Акад. Денков налага дълга ваканция. Но дали е дълга ваканция или затваряне на училища, ефектът е един и същ. А това още юни месец трябваше да се предвиди. Щетите вече са нанесени.

Дори да приемем, че държавата ще извади 400% да компенсира това предприятие, тия пари все отнякъде трябва да дойдат“, отбеляза той.

„Същото е и с цената на газа. Омръзна ми шефът на „Булгаргаз“ и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите“, допълни Борисов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име