Intrigi.bg Политика Журналистката Светла Петрова: Протестът на ”Възраждане” е партийна акция, Костадинов се мисли...

Журналистката Светла Петрова: Протестът на ”Възраждане” е партийна акция, Костадинов се мисли за новия премиер

415
0

Днешният протест бе някакъв вид демонстрация, репетиция, подготовка за бъдещето, защото аз си мисля, че Костадин Костадинов вече се вижда като бъдещия министър-председател. Искам да кажа, че това е законно недоволство, което съществува навсякъде. От друга страна, вече е партийното събитие, партийната акция на „Възраждане“. Това заяви журналистката Светла Петрова.

Относно днешния протест, тук трябва да се разграничат нещата, от една страна е законното недоволство на хората от този сертификат като една чисто политическа мярка. Това не е медицинска мярка, която да ограничи разпространението на вируса, една сегрегационна мярка, която дели и противопоставя хората, и всъщност не води до този резултат, който се цели. Това е една принудителна мярка за ваксиниране, и това се признава навсякъде, обясни тя по „Телевизя 7/8.


Така че мисля, че тук недоволството на хората е абсолютно законно, че много повече са тези видяните днес на площада хора, които подкрепят отмяната на този зелен сертификат. Сега виждаме това, което някога ставаше в тоталитарна България, в момента на Запад драстично се намалява броя на хората, които участват в протестите в Европа. Но в Германия почти във всички градове има протести, къде по-многохилядни, в Холандия са особено ожесточени и по много жесток начин се потушават, в Англия има огромна демонстрация, в Испания, Италия и така нататък, каза още Петрова


Протестът на „Възраждане“ бе проверка на редиците, преброяване и премерване на силите, демонстрация. Напълно ясно ми беше, че 10 000 няма как да се съберат по това време на годината и по такъва повод. Българинът протестира пасивно, трябва да има много такива количествени натрупвания, за да се стигне до такъв тип протести, каквито наблюдавахме през лятото на 2020 година. В момента ги няма тези количествени натрупвания, смята тя.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име