Intrigi.bg Булевард Жорж Ганчев с нови здравословни проблеми, трудно се придвижва

Жорж Ганчев с нови здравословни проблеми, трудно се придвижва

288
0

„Закъсах го с краката. Не мога да ходя както преди и по-трудно се придвижвам. Болят ме, но се държа“, заяви Жорж Ганчев. 79-годишният политик прекарва повече време вкъщи и посреща гости, възстановявайки се след инфаркт.

„Викинга се крепи! Така ми викаха през 1957 г. в спортната рота. Хората с кауза винаги оцеляват“, казва още Жорж. И допълва, че в свободното си време обича да чете Иван Тургенев, автор на „Записки на ловеца“, „Рудин“ и „Дворянско гнездо“. „Да те разплаче тоя човек“, коментира Ганчев.

На 29 август Жорж ще празнува 80-годишен юбилей. „Още е твърде далеч, не мисля дали и как точно ще го отбележа. Има време“, лаконичен бе Ганчев.

За да се възстанови напълно от прекарания инфаркт, шампионът на България по фехтовка спазва строг здравословен режим на хранене, включващ основно плодове и зеленчуци. „Похапвам и пилешко месо, но по-рядко“, споделя Жорж.

Миналото лято масивен инфаркт покоси Ганчев в центъра на столицата. Тогава лекари му поставиха иновативен пейсмейкър и три електрода, които да балансират сърдечния му ритъм.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име