Intrigi.bg Актуално Жители на „Лагера“: Децата са такива, защото има много секс, наркотици и...

Жители на „Лагера“: Децата са такива, защото има много секс, наркотици и насилие

183
0

След кадрите с брутално насилие над 13-годишно дете СДВР продължава издирването на нападателите. Вчера двама от тях бяха задържани. Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с жители на квартал „Лагера“, които споделиха, че гаврата с детето е продължила около час и половина и не се случва за пръв път.

Мъж от квартала подчерта, че проблемът е системен. „Децата масово са такива, защото има много секс, наркотици и насилие. Родителите се разделят рано и децата стават такива – това е проблемът!“, каза той и подчерта, че тези деца са продукт на средата, в която всички живеем.

Те са такива заради обществото, в което живеем, убеден е той.

„Искаме да разберем защо се е случило и да помогнем на децата да повярват, че това не е правилният подход. Като общество не трябва да толерираме такива постъпки“, посочи жена от квартала.

По думите ѝ в ефира на „България сутрин“, момчетата са дошли въоръжени с ножове и боксове преди два дни. Били са около 20-30 деца на 15-16 години и от други квартали.

„Нашите квартални деца са се свързали с батковците, за да търсят протекция. По-големите момчета се свързаха с нас, за да може по-цивилизовано да се излезе от ситуацията. Идеята ни беше да кажем на тези хора повече да не идват тук, неведнъж им е правена забележка. Идват момчета от „Надежда“, „Дружба“ и други квартали при момиченцата тук. 14-15-годишни деца са готови да се колят и бесят“, разказаха живущите в „Лагера“.

Битото дете е добре, съобщи друг мъж от кв. „Лагера“. То обаче не искало да излиза от вкъщи, а другите деца търсят помощ от по-големите от тях.

„Децата стават изключително злобни. Кадрите са брутални. Това ни натъжава като хора и дано повече да не ставаме свидетели на такива гледки“, сподели още събеседникът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име