Intrigi.bg Политика Женска свада в ранни зори: Бесен скандал между Дончева и Григорова

Женска свада в ранни зори: Бесен скандал между Дончева и Григорова

28
0

С размяна на остри реплики започна дебатът между т.нар. малки партии преди изборите „2 в 1“ на 9 юни.

Татяна Дончева и Ваня Григорова се захапаха още на старта на разговора в сутрешния блок на bTV.

В политическия дебат участваха Ваня Григорова (Солидарна България), Красимир Каракачанов (ВМРО), Татяна Дончева (Левицата) и Петър Москов (Синя България).

Ваня Григорова

Красимир Каракачанов

Татяна Дончева

Петър Москов

Дебатът започна с въпроса: Откъде очакват малките партии да получат гласове?

Още с първите си думи Татяна Дончева се заяде с Ваня Григорова, но последната не й остана длъжна.

Дончева: Ще вземем от левите гласове, от тези, които са недоволни от политиката на Корнелия Нинова. Хора, които са гласували за БСП, но и млади хора, които знаят цената на това как се постигат резултати.

Това ни дава шанс за парламента без ротации и сглобки.

Ваня реши, че с нов проект ще направи нещо различно, но ще се убеди след изборите. Не знам за какво се е обидила?

Григорова: Дебатът е вътрешнозаводски. Кой се чувства обиден от друг?

Нас ще ни подкрепят хората, отвратени от безпринципните сглобки и коалиции, на които им идва твърде много политическото лицемерие, както и работещите хора, непредставени от нито една партия.

Няма формация еднозначно да защитава работещите хора.

Дончева: Безработните няма ли да ги защитавате? Или само ще се появявате на билбордите?

Григорова: Не вярвам, че и вие нямате възможност да си поставите няколко билборда. Проблемът е в това, че няма кого да покажете на тези билбордове.

Вие не знаете как функционира системата. Работещите са тези, които трябва да получават повече пари, за да има за безработните.

Дончева: Явно не трябва да мислим как да направим безработните работещи според вас.

Тук спорът между двете беше прекъснат от водещите Мария Цънцарова и Златомир Йочев, които дадоха думата на другите двама участници. 

Мария Цънцарова и Златомир Йочев

Москов: Ние ще работим за защита на свободата, на мисълта, на словото. За десните хора Синя България е нещо като различен избор за промяна отдясно.

Каракачанов: Евроатлантици срещу русофили, леви срещу десни. Това противопоставяне трябва да приключи.

Да приключим с тези неща да слушаме някакви посолства. Да следваме националните интереси, а не чужди. Разчитаме на гласовете на тези хора, на които им е писнало от тези неща.

Впоследствие словестните престрелки започнаха да валят между всички участници в дебата, който премина в сектор производство.

Каракачанов: 80% се храним с внос, при една война оставаме гладни. Селското стопанство трябва да е приоритет, енергетиката също. Трябва да се спре източването на фондовете в земеделието. Усилията на държавата да е насочена към производството. 

Москов: Разказът не е за сектори, а е дясно или ляво. Лявото казва – продаваме сирене за 12 лева, а после сиренето го няма. Държавата място няма място в икономиката.

Каракачанов: Държавата не може да остави всичко на самотек, от този самотек станахме най-бедната държава. Трябва да се стимулира производството. Експериментите на Фон дер Лайен от Брюксел ни довеждат до това.

Дончева: На господин Москов не можем да му избием конгресите от главата, гледа на нас, като на някакви партийни конгресмени. 

След като темата се пренесе за отбраната и сигурността, Григорова попита Каракачанов по какъв начин е успял да помогне на отбраната, докато е министър на отбраната. 

„По мое време заплатите на военните бяха увеличени с над 50%. Всяка техника беше ремонтирана.

Произведоха се бронирани машини. Струваха 3 пъти по-малко от тези,  които получаваме от „партньорите“.

Какво направи Тагарев? Подари милиони в стари машини, които дори украинците не искат, защото не стават за тях. Не трябва да се набутваме в чужди войни“, отговори той.

„Войната е на прага ни, разрушаването на Украйна не е в интерес на нито една държава. Смятаме, че военните действия трябва да бъдат прекратени“, каза Дончева.

„Трябва да си възстановим суверенитета, а не да бъдем командвани от бюрократите. Леви-десни, крайно време е да обединим усилия, да дойде време не на сглобки, а на нормални хора“, каза бившият министър на отбраната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име