Intrigi.bg Крими Жена пътува до Румъния, за да даде 15 000 лева на „ало“...

Жена пътува до Румъния, за да даде 15 000 лева на „ало“ измамници

242
0

Възрастна жена два пъти се разходи до Румъния, за да даде пари на „ало“ измамници. Пенсионерка от Русенско се раздели с 15 000 лева и златни накити. Според схемата по която са действали, жената през цялото време вярвала, че помага на полицията да залови измамници.

Причината за това – само няколко дни по-рано униформени предотвратили първия опит на телефонни измамници да й вземат всички налични средства. Жената поиска да скрием лицето й и дома й.

В началото на септември пенсионерката повярвала на мним полицай, че ще стане жертва на измама, затова трябва да помогне. И наистина, под претекст, че трябва да даде пари за лечението на внука си, оставила до дърво пред дома си 4 000 лева, които имала у дома и злато. След това е брутално заплашена, че ще й запалят къщата

„Казаха ми – изнасяй чантата, иначе влизам. Аз попитах къде са, къде да оставя чантата. Казах, че колкото имам, ще дам”, разказва потърпевшата.

Жена пътува до Румъния, за да даде 15 000 лева на "ало" измамници - NOVA

Уплашената жена не успяла да види човека, който взел чантата с парите. Полицаите обаче заловили мулето и върнали парите и накитите. И тъй като пенсионерката не е съобщавала в полицията за този първи случай и досега се чуди откъде органите на реда знаели за това обаждане.

Няколко дни по-късно, след обаждане под претекст, че се извършва полицейска операция, пенсионерката отново взела наличните пари и ценности и тръгнала за Румъния. Вярвала, че говори с полицай и спазвала точно инструкциите му. Качила се на влак от мястото, където живее до Русе. Държали я постоянно на телефона. Казали й да отиде до болницата и оттам да вземе такси, с което да тръгне за съседния румънски град Гюргево. Уверили я, че там, в полицейската операция ще участва и внукът й. Жената още трепери от шока, а разказът й е объркан. Опитва се да ни опише как е преминало пътуването

„Полицаят постоянно ми звънеше да види къде се намираме, минахме ли границата. Притесняваше се може би да не ме проверят и да намерят парите”, разказва тя.

Пристигнала в румънския град Гюргево и там получила инструкции да освободи таксито пред голям търговски център. През цялото време получавала напътствия накъде да върви и къде да остави парите.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име