Intrigi.bg Актуално Жена остана без книжка и работа, обвинена, че дрифтила в двора на...

Жена остана без книжка и работа, обвинена, че дрифтила в двора на КАТ

695
0

Да въртиш гуми посред бял ден не къде да е, а в двора на КАТ пред погледите на десетки полицаи. В подобна история се е забъркала жена, която първоначално не разбрала, че ще бъде обвинена заради подобно нарушение. Звучи напълно абсурдно, но е истина или поне за известен период от време. Нарушението е описано в наказателно постановление, както и в съдебно решение на първа инстанция, което го потвърдило. Марияна Мундрова останала без книжка и работа. Случаят е от Сливен.

Жената била спряна от автопатрул близо до пазара в града. Поискали документите ѝ, след което да ги придружи до районното управление. Включили и сирени. Съмнението на полицаите било, че е употребила алкохол или наркотици. Алкохолната проба била отрицателна, но понеже нямала слюнка, над 20 минути втривала тампона в устата си. Марияна поискала вода или дъвка. Тя признала, че понякога пие хапче вечер, за да спи спокойно, тъй като страда от биполярно разстройство. По думите на жената, след като чули диагнозата ѝ, униформените се заканили да вземат книжката ѝ до живот. Финално ѝ дали вода, за да направи дръг теста, който бил отрицателен.

Точно педи да си тръгне от КАТ, полицаите решили да санкционират Марияна Мундрова за това, че дрифтирала в двора на институцията. Тя обаче обяснява случилото се така: „Да, превъртях гуми за 5-6 метра, но това не беше дрифт. Колата ми е на бензин и газ и винаги така става като паркирам”. Накарали я да подпише глоба, която, по думите им, била за въртене на гуми, и щяла да е в размер до 200 лв. Тя се съгласила. Оказало се, че книжката ѝ ще бъде временно отнета, а глобата е 3000 лв. Марияна обжалвала, но съдът потвърдил нарушението. Жената останала без свидетелство за управление на автомобил за една година. След това Административният съд отсъдил, че не е дрифтирала в КАТ и документът трябвало да ѝ бъде върнат. От КАТ обаче изискали психо тест.

Марияна споделя, че в Германия работела като куриер. Заради недоразумението в Сливен останала без работа. Тя се закани, че ще търси обезщетение за причинените ѝ неудобства и щети.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име