Intrigi.bg Крими Жената на Васил Божков остава в ареста

Жената на Васил Божков остава в ареста

311
0

Жената на Васил Божков – Елена Динева остава в ареста, това реши Апелативният специализиран наказателен съд.

Съдебният състав потвърди определението на по-долната инстанция, с което е отхвърлена молбата на Динева за промяна на мярката ѝ за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Според съдебния състав, ако е на свобода, Динева може да повлияе на свидетели и дори да укрие доказателства. 

В края на април Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на Васил Божков – Елена Динева.

Седмица преди това Динева бе пусната на свобода срещу рекордната парична гаранция от 1,5 млн. лева. 

Елена Динева е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група. 

На 29 и 30 януари бе направен обиск в дома на Динева, при който бяха открити вещи, притежаващи белезите на културни ценности, чийто произход тепърва ще се изяснява. На 7 февруари бе повдигнато обвинението на Елена Динева и тя бе арестувана за 72 часа.

Елена Динева е поредният близък до Божков човек, който се привлича към наказателна отговорност. Същата мярка беше определена и на съдружника на бизнесмена Александър Тумпаров, който също е обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той също като Божков беше обявен за национално и европейско издирване, но беше арестуван в болница, където се лекуваше, но беше освободен също срещу гаранция от 1.5 млн. лева.

Покрай Божков обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и наскоро смененият ѝ началник Александър Георгиев.

Обвинение получи и синът на Божков – Антон. Обвинението бе за пране на пари по поръчение на престъпна група, за чийто ръководител е сочен баща му

На 12 март Апелативният спецсъд потвърди наложената на Антон Божков мярка парична гаранция от 1 млн. лв. от първоинстанционния съд. Определението е окончателно.

Божков и Попов са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти двамата да бъдат екстрадирани в България.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име