Intrigi.bg Мистерии ЖАКЛИН КЕНЕДИ ОНАСИС – ВТОРАТА ЦИГУЛКА НА МИЛИОНЕРИТЕ

ЖАКЛИН КЕНЕДИ ОНАСИС – ВТОРАТА ЦИГУЛКА НА МИЛИОНЕРИТЕ

873
0

Има жени, които дори не подозират как ще се завърти животът им. Някои хора мечтаят за власт и сила, независимост и охолство, а други го получават, без значение дали дори са мислили за подобна маневра. Нека се запознаем с Жаклин Боувиер, която по-късно ще бъде известна като Жаклин Кенеди, а малко след това и като Онасис. Ако първата фамилия е позната, то втората трябва да бъде още по-известна, имайки предвид, че говорим за фамилия гърци, които успяват да създадат една от най-могъщите империи в света. Жаклин става известна с две от най-влиятелните връзки в историята, но освен това показва характер и винаги иска да е далече от светлините на прожекторите.

Все пак не е жена от висшето общество, която да трябва да пази реноме. Тя е рожба на социална и до някаква степен – сексуална майка, както и на алкохолик за баща, който  я обожавал от най-ранна възраст, но не можел да предложи нищо повече освен сладолед след работно време. Благодарение на това семейство, както и още много други близки, Жаклин ще бъде принудена лека полека да прекъсва всяка една връзка с приятели, които започват да говорят зад гърба ѝ, да споделят живота ѝ и да разкриват тайни, които никой не трябва да знае. В един момент дори унищожава комуникацията и писмата си с Кенеди, защото вече не вярва на никого. В малкото време за щастие има честта да стои до един от най-влиятелните хора на планетата, като и до днес се смята за една от най-важните половинки на американски парламент. Титлата се дава много по-рано и преди фаталният изстрел в Далас през 1963 г. Жаклин се дипломира в университета във Вашингтон със специалност френска литература.

Mrs_Kennedy_in_the_Diplomatic_Reception_Room_cropped

През 1951 г. живее в Европа и работи в различни издания, включително и за Washington Times-Herald и отразява коронацията на кралица Елизабет II. Малко след това има възможност да направи интервю с конгресмена в Масачузетс Джон Ф. Кенеди. Там искрите пламват и през 1953 г. се жени, като в този процес признава, че предпочита да е добрата домакиня, която да стои у дома си и да прави живота на своя партньор много по-лесен и уютен. Дори и тогава медиите я разглеждат повече като артикул, като модна икона, интересуват се от дрехите и бижутата, които носи, а в последствие ще бъде дори икона на независимите жени. Позицията на първа дама със сигурност не е приказката, която се вижда днес по медиите, въпреки липсата на някакво толкова престижно потекло, Жаклин не се предава и изпълнява своята роля брилянтно, без да дава никакъв повод на абсолютно никого да злепостави Кенеди, използвайки нея.

И това се случва във време с доста проблеми. През  1955 г. губи своето първо дете. Второто – Арабела се ражда през 1956 г. и тогава семейството се мести в Белия дом. По време на ракетната криза в Куба, тя е жената, която се заклева, че каквото и да се случи, тя ще бъде до него и няма да го напусне. Дори и в Белия дом да имат отделни спални, причината остава неизвестна и до този момент, а някои слухове твърдят, че Кенеди се е опитвал да я предпази. В повечето време съпругата се намира във фермата във Вирджиния – единствената, която двамата могат да построят заедно. В дневниците на Кенеди ще бъде записано, че той не съжалява никога за тази връзка и се надява да е направил всичко, на което е бил способен, за да накара съпругата си да се чувства добре. През 1963 г. се ражда и Патрик, който живее само 2 дена.

JBKJFKMalraux

Същата година и Кенеди е убит. Изпраща своя съпруг и след това се мести в малкия апартамент на Парк Авеню в Манхатан, за да започне отначало. Дълго време не е интерес за никого, нейната единствена жива дъщеря разказва, че след като бившата първа напуска белия дом, живее скромно с президентската пенсия и прекарва времето си в четене и разглеждане на френската история. След известно време идва промяната и тя идва с гръцки бриз – Аристотел Онасис. Като баща на двама и около 29 години по-възрастен от Жаклин Кенеди, гръцкият милионер бързо приключва аферата си с Мария Калас, която продължава вече 10 години. Аристотел не е точно добре приет в семейството и това се забелязва веднага. Все пак неговата половинка трябва да пази много сериозно потеклото на бившия президент, а изведнъж прави остър завой в другата посока.

При втората сватба, сенатор Тед Кенеди ѝ помага, за да получи сумата от 3 милиона долара в предбрачен договор, ако нещо се обърка. Някога Трюмън Капоте ще я попита защо е решила да сключи този брак и дамата ще отвърне, че дори и да иска, не може да вземе зъболекар от Ню Джърси за съпруг – летвата е вдигната високо, а и изборът не е толкова лесен. Онасис не е толкова мил човек, колкото изглежда от самото начало. Само месец след сватбата ще се върне при Калас и ще прекара известно време с нея, междувременно Жаклин ще бъде заснемана на яхтата, препичайки се на слънце или посещавайки някои от най-елитните нощни клубове. През 1973 г. умира Александър Онасис е убит в самолетна катастрофа. Една година по-късно и майката Тина умира от свръхдоза. Онасис е обладан от депресията и неговото здравословно състояние започва да се влошава много бързо. Той умира през 1975 г. и преди това  е започнал процеса по развода, като дори наема частни детективи, за да намери кирливите ризи на бившата Кенеди.

800px-Jackieowedding

До днес неговата дъщеря Кристина отрича тази практика. През 1988 г. и тя ще умре внезапно от сърдечен удар, оставяйки Онасис Груп без капитан, но това вече не е от значение. Жаклин започва да работи като редактор на романи, след това издава материали за различни списания, намира си други интересни занимания и като цяло търси много интересни и атрактивни възможности за забавление. Според близките ѝ, това били най-щастливите ѝ мигове, защото никой не я преследва. През 80-те се запознава в белгийски търговец на диаманти Морис Темпелсман, който остава женен, но не му пречи да има извънбрачна връзка с американката. Папараците стават все по-добри в следенето и след като публикуват снимките, бързо я посочват като партньорка.

Мадам Темплесман обаче ще изкара ограничителна заповед, лимитирайки всички възможности за активно действие и ухажване. По-късно става ясно, че ще финансира кампанията на Бил Клинтън през 1992 г. и след това ще се среща с Хилъри, за да обсъждат живота на първа дама. Някогашната легенда наистина получава внимание от публиката, но така и не сваля тъгата. Има моменти, в които целият ѝ живот е собственост на всички останали. Трагедията наистина е пълна. През 1994 г. е диагностицирана с лимфома и на 19 май същата година умира. На финалът може да се сподели, че това е онази жена, която винаги смятат в сянката на великите мъже – смятат я за успешна, макар и навсякъде да играе допълващата роля, без да има правото да получи главната в каквото и да било отношение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име