Intrigi.bg Крими Ето я 80-годишната баба, опитала да измами прокурор

Ето я 80-годишната баба, опитала да измами прокурор

303
0

В съдебна зала на Районния съд във Варна бе гледана мярката за неотклонение на 80-годишната жена, която вчера бе заловена като муле на ало измамници. Възрастната жена е привлечена като обвиняема в опит за телефонна измама срещу варненския прокурор Вяра Алексиева.

Припомняме, че 80-годишната Веселинка Р. е задържана с постановление на Районната прокуратура във Варна за срок до 72 часа, след като срещу нея е било повдигнато обвинение за опит за телефонна измама – престъпление по член 210, ал. 1, във връзка с член 209, във връзка с член 18 от НК.

Обвиняемата отишла да прибере поискани пари от телефонни измамници, които позвънили на стационарен телефон на Районната прокуратура. Схемата за измамата е класическа. Лекар поискал пари от майка на пострадало в катастрофа момиче, при животоспасяващата операция на което били поставени златни пирони. Мнимият лекар звънял от румънски мобилен номер и заплашвал, че ако не получи 30 000 евро за златните пирони, ще прати на майката банда от 15 души.

До разкриването на поредната телефонна измама се стигна след изключителна координация и пълно взаимодействие между Районната прокуратура във Варна и служители на ОД на МВР във Варна.

Вчера говорителят на Районната прокуратура във Варна прокурор Вяра Алексиева разкри подробности по случая на брифинг с журналисти.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име