Intrigi.bg Крими Ето как се източва БНТ! Евтим Милошев лапна 707 328 лв. без...

Ето как се източва БНТ! Евтим Милошев лапна 707 328 лв. без конкурс, човекът на Бойко – Христо Йовов, лъсна в порочната схема

459
0

Българската национална телевизия (БНТ) в лицето на нейния директор Емил Кошлуков, е сключила скандален договор за реклама на Българския спортен тотализатор (БСТ) с фирмата „Дрийм Тийм Груп” ЕООД на Евтим Милошев, научи ексклузивно Narod.bg от свои източници в държавната телевизия.

Договорът е повече пладнешки грабеж, отколкото рекламна акция, коментира информаторът ни. Според контракта до края на годината фирмата на Милушев ще получава по 9210 лева без ДДС за всяко предаването с тегленето на поредния тираж на Българския спортен тотализатор, като общо изданията ще са 8, по две на седмица, разбра Narod.bg.

Наш репортер пресметна, че за тази „тежка работа” „Дрийм Тийм Груп” ще получи точно 707 328 лева от май до декември, т.е., по 88 416 на месец, или по 22 104 на седмица!

Оказа се, че рекламата на БСТ е договорена без конкурс и без да минава през бюджетната комисия и какъвто и да е контрол по харченето на парите. За капак договорът е три пъти по-скъп от досегашната сума, която БНТ е давала за реклама на тотализатора.

Интересни са няколко пера от бюджета на предаването като например сумата за счетоводни и юридически услуги в размер на 1390 лева на епизод, които медията на държавна издръжка плаща на Евтим Милошев два пъти седмично до края на годината, сочат документите, с които разполага Narod.bg.

Най-любопитното обаче е, че парите, с които БНТ плаща на „Дрийм Тийм”, се отпускат от новото ръководство на Спортния тотализатор. А в края на февруари в Управителния съвет на БСТ се намърда любимецът на Бойко Борисов – бившето острие на „Левски” Христо Йовов – Бижутера.

Само преди дни от документи, които забягналият зад граница мултимилионер Васил Божков публикува на стената си във фейсбук, лъсна, че Христо Йовов е бил едни от бушоните на Бойко по прехвърлянето на акциите на синия тим.

Джирото, с което Спас Русев предава акциите на „Левски“ на Христо Йовов

Излезе, че за един месец Бижутера е бил собственик на най-стария футболен отбор у нас. Васил Божков оповести и джирото, с което акциите са били прехвърлени от милионера Спас Русев на футболиста, известен като близък приятел на премиера Борисов

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име