Intrigi.bg Политика Ето какво ще се случи, ако дойдат БСП и ДПС на власт,...

Ето какво ще се случи, ако дойдат БСП и ДПС на власт, според Борисов

170
0

Премиерът Бойко Борисов посети няколко манастира у нас. Един от тях е Жаблянският манастир “Свети Йоан Предтеча“ до град Земен край Перник, който е ремонтиран с държавни средства.

Борисов: Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават

Светата обител е в Конявската планина, близо до град Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил, отбеляза премиерът в профила си във Фейсбук. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира, посочи той. 

Борисов: Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете заминават (ВИДЕО) - ᐉ  Новини от България • последни новости и актуална информация | ФАКТИ.БГ

„След като миналия месец отпуснахме средства за ремонта на Жаблянския манастир “Свети Йоан Предтеча“, миналата седмица осигурихме 3,5 млн. лв. за обновяването на църкви – повечето от които са в съседната Кюстендилска област. Важно е в тези времена на изпитание да има къде хората да укрепват вярата си. Затова и ние единствени не затворихме храмовете си по време на пандемията“, отбеляза Борисов.

„Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири“, коментира премиерът.

„Днес правим тур на всички църкви и манастири, където сме помогнали: със селската програма, с постановления. Имаме още 6 обиколки, да ги минем и тях“, каза още Борисов.

Следващата посещение беше в манастира „Св. Николай“ край земенското село Пещера. Една част от него е ремонтиран, а вторият етап предстои, отново с финансиране от държавата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име