Intrigi.bg Актуално Ето каква е новата акция на КАТ по пътищата

Ето каква е новата акция на КАТ по пътищата

455
0

Пътна полиция следи дали са чисти табелите на превозните средства, които се движат по пътищата през зимния сезон. Ако катаджиите преценят, че те са „нечетливи или закрити по какъвто и да е начин“, както е записано в Закона за движение по пътищата, наказанието е глоба от 50 лева. Над 200 шофьори отнесоха глоби от по 50 лева под формата на хартиени фишове за мръсни регистрационни номера, пише „Телеграф“. Санкциите са били наложени от 1 януари т.г. до 16 февруари от екипи на Пътна полиция в цялата страна и не подлежат на обжалване.

„Има акция „Мръсни номера“ в София. Отнесох фиш. Бегай, бате, на мивка!“, е едно от десетките предупреждения за акцията на Пътна полиция във „Фейсбук“.

Така е, защото калта и мръсотията по регистрационните номера на колите правят стотици шофьори недосегаеми за камерите на КАТ, признават от МВР. Тъй като табелите са кафяви и не се четата, стационарни мобилни и триноги устройства на Пътна полиция правят снимки на нарушителите, но след това служителите във вътрешното ведомство не успяват да разберат кои са джигитите. „Фотосите отиват в коша за боклук“, не скриха разочарованието си от КАТ.

Междувременно от АПИ имат правомощия от 1 януари да пишат актове на шофьори на тирове и автобуси за мръсни табели. За тях санкцията е в размер на 500 лева, но до момента няма нито един глобен. Причината е, че от АПИ не са създали организация за съставяне на санкции по Закона за движение по пътищата без участието на Пътна полиция.

Акцията на КАТ за мръсни номера ще продължи и през следващите седмици, затова униформените съветват водачите да карат чисти коли с четливи регистрационни табели. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име