Intrigi.bg Мистерии Ето защо колата на McDonald’s е по-вкусна от останалите

Ето защо колата на McDonald’s е по-вкусна от останалите

851
0

Ако някога сте минавали през McDonald’s, само за да си купите чаша Coca-Cola, най-вероятно е, защото газираната напитка на веригата е по-вкусна. На какво се дължи обаче тази разлика във вкуса?

Истината е, че колата от веригата не е магия. Те просто използват интелигентни тактики за съхранение и смесване на напитката, за да я откроят от останалите.

Специално съхранение

Истината е, че Coca-Cola е помогнала на McDonald’s да разработи специални техники за съхранение, които правят содата толкова различна (техники, които никой друг не използва, имайте предвид).

Докато при повечето ресторанти сиропът идва в найлонови торбички, този за McDonald’s се съхранява в резервоари от неръждаема стомана. Това запазва аромата на сиропа и го предпазва от околната температура, светлина и въздух – всичко, което може да влоши вкуса.

Постоянна филтрация на водата

McDonald’s оперира с почти 37 000 ресторанта по целия свят и във всеки от тях можете да сте сигурни, че ще намерите идентичен вкус. Това се дължи на факта, че от веригата филтрират водата многократно, за да поддържа постоянен вкус и качество.

Причината е, че различните градове и държави имат различни източници на вода. Това означава, че вкусовете могат да варират, но с филтрацията се осигурява идентичен вкус, независимо от качеството.

Сиропът

Повечето машини охлаждат водата на газираните напитки, докато в McDonald’s предварително се охлажда сиропът (наред с водата.) При останалите ресторанти сиропът стои в найлоновите торбички в коридор, което означава, че е в най-добрия случай на стайна температура.

McDonald’s също така смесва съотношението сироп/вода, отчитайки топенето на лед. Това означава, че напитката има малко по-голямо съотношение при глътка номер едно, за да се уверите, че глътките четири, пет и шест са също така освежаващи. Ето защо никога не бива да поръчвате Coca-Cola в McDonald’s без лед.

Освен че предварително охлаждат сиропа и филтрират водата, веригата поддържа и водата за техните газирани напитки много студена. Температурата на водата е оптимизирана за пикови нива на въглероден диоксид и е заложена да бъде едновременно по-освежаваща и да поддържа мехурчетата свежи по-дълго.

И не на последно  място – сламката на веригата е по-широка спрямо всяка друга верига за бързо хранене. Това също е важен фактор за специфичния вкус на напитката и за по-различно вкусово преживяване.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име