Intrigi.bg Свят Ердоган надхитри Путин с Турски поток

Ердоган надхитри Путин с Турски поток

994
0

По данни на Булгартрансгаз количествата транзитиран газ през Трансбалканския газопровод за последната година падат с 63%, при това в режим, в който още реално не са пуснати двете линии на Турски поток. Което означава, че потреблението в Турция на руски газ пада.

Докато преговаря „стратегически“ с колегата си Путин, турският президен Ердоган не спря да развива алтернативите и направи така, че алтернативите на турския газ са достатъчно ликвидни и конкурентноспособни и транзита през Турски поток2 ще бъде несигурен и скъп, информира CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS.

През февруари т.г. средните равнища на дневните доставки са движели около 13 млн.куб.м. /ден при около 46 млн.куб.м./ ден през февруари миналата година. В петък ,17 февруари, дневните количества се сринаха до рекордно ниско ниво от 359 000 кубически метра, което означава, че вносът е особено чувствителен към задоволяване на пиково, а не на базово потребление.

Междувременно BOTAS е внесъл около 75 LNG карго товари и то само в периода между 1 ноември 2018 г. – края на февруари 2019 г., което нарежда Турция сред най-големите вносители на втечнен природен газ в Европа, ако не и най-големият. Повечето от карго товарите LNG са товарени в САЩ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име