Intrigi.bg Политика Епизод пореден: „Червен“ депутат с луксозна вила от съмнителен заем

Епизод пореден: „Червен“ депутат с луксозна вила от съмнителен заем

225
0

Има разминаване в данните за това как през 2014 г. депутатът от БСП Валери Жаблянов се е сдобил с луксозен имот в квартал „Симеоново“. Това става ясно от публикация във Фейсбук на „Биволь“.

Жаблянов е декларирал „осъществено право на строеж“ за 360 000 лв. за него и съпругата му. Става въпрос за луксозна вила в „Симеоново“.

Епизод пореден: "Червен" депутат с луксозна вила от съмнителен заем

Като произход на средствата е посочен „заем и спестявания“. Оказва се обаче, че в декларацията на Жаблянов няма информация за този заем. Там се посочва заем от 67000 лв. Той обаче е използван за закупуването на друг имот – апартамент в кооперация, която се намира в кв. „Крива река“.

Преди време стана ясно и че през 2004 г. социалистът купува апартамент с квадратура от 96 квадрата. Обявената в имотната му декларация цена на придобиване е точно 31 000 лева или 322 лева на квадрат.

Миналата година Жаблянов бе отстранен от поста зам.-председател на НС, след като в свое изказване в парламента заяви, че Народният съд по времето на комунизма е бил необходимо и неизбежно правосъдие.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име