Intrigi.bg интриги ЕЛЪН ДЕДЖЕНЕРИС И ПОРША ДЕ РОСИ – АКО НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ...

ЕЛЪН ДЕДЖЕНЕРИС И ПОРША ДЕ РОСИ – АКО НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ „НЕ“ НА ЛЮБОВТА, ПРОСТО БЪДИ СМЕЛ И Й СЕ ОТДАЙ

259
0
BEVERLY HILLS, CA - MARCH 26: Actress/TV show host Ellen DeGeneres (L) and actress Portia de Rossi attend the launch of Frank Gehry's premiere jewelry collection for Tiffany & Co. on March 26, 2006 in Beverly Hills, California. (Photo by David Livingston/Getty Images)

Нали помните думите на Архимед: „Дайте ми лост и опорна точка и ще повдигна земята!“  В нашата любовна история Архимед не участва. Обаче имаме опорна точка – любовта, както и достатъчно дълъг лост – смелостта да бъдеш себе си. Имаме още популярно в целия свят ток шоу, 30 награди „Еми“, няколко богато обзаведени имения и едни 330 млн. долара.  А да, и две влюбени вече 20 години една в друга жени, които успяха да разбият на пух и прах стереотипа за лесбийките-мъжкарани и да се превърнат в една от най-обсъжданите и обичани еднополови семейни двойки в света: телевизионната водеща и комик Елън Дедженеръс и  австралийската актриса и модел Порша де Роси.

Докато всички чакат своето телефонно обаждане от Господ, Елън го получава

В средата на 70-те години тийнейджърката Елън вече не се съмнява, че нещо в нея е наобратно, понеже вместо да си пада по куoтърбека от гимназиалния футболен отбор, тя се заглежда по мажоретките. Известно време обаче всячески се опитва да крие от света факта, че е с различна сексуалност. Първата й голяма любов е поетесата Кат Перкоф. Връзката им е турболентна, шумна и страховита като цирков номер с гладни лъвове и тигри. Една сутрин Елън научава, че любимата й е претърпяла катастрофа и не е оцеляла.

Шокът от загубата на първия обичан човек идва в комбинация със сериозни парични проблеми. 20-годишната жена трябва да се изнесе на квартира в малък, мизерен апартамент на приземния етаж, където най-ценната вещ е матракът на пода. Единственото нещо, което я кара да продължава да вдишва и издишва, е писането. И Елън пише. Така трагично стеклите се обстоятелства в младия й живот стават тема на материал, който по-късно преработва в сценарий за първата си изява като стенд-ъп комик. Това е моментът на истината, на големия й пробив в шоу бизнеса – обаждането от Господ, което милиони по света очакват, но само малцина получават. И Елън е сред благословените свише избранници да поеме по пътя на славата и успеха.

В средата на април 1997-а  добилата вече национална популярност Дедженерис запълва първите страници на вестниците с безпардонното си признание: „Да, аз съм лесбо!“ Легендарната  Опра Уинфри кани Елън да гостува в шоуто й на 30 април. Тя се появява в студиото с новото си гадже – актрисата Ан Хечи. Интервюто предизвиква толкова вълнения и коментари, че след излъчването му в ефир, поредният епизод на ситкома Ellen, в който Дедженеръс играе чаровна собственичка на книжарница в Ел Ей, е гледан от 44 милиона зрители!

gettyimages-81667266-594x594

Тайните на „Ледената кралица“

Телевизионните зрители по света се влюбиха в нея, когато я гледаха в образа й нa обраната откъм емоции, еманципираната и амбициозна адвокатка Нел Портът в сериала „Али Макбийл“. Славата, която си печели с участието в адвокатския сериал, й осигурява следващия сериозчен ангажимент, Ролята й е на подобна по характер на Нел героиня в друг хитов за времето сериал –  „Развитие в застой“. В началото на новия век нещата се подреждат така, че няма какво да спре ослепително красивата австралийска блондинка по пътя й към покоряването на холивудските върхове.

Порша обаче си има тайна, която ужасно  се страхува да разкрие, тък като не се съмнява, че това ще провали кариерата й в Холивуд.

Порша харесва жени.

През 1996 г.  някак набързо и сякаш между другото се омъжва за документалиста Мел Меткалф. По-късно признава, че го е направила заради зелената карта и че така и не се е възползвала от „любевобилното“ отношение на съпруга си към нея през трите години, през които са заедно. След развода им през 1999 г. обаче като че ли се нещо пречупва у младата актриса и тя, която преди това е избягвала връзките с жени така, както дяволът бяга от тамян, сега успява да отърси от раменете си малка част от страховете си и да си намери приятелка. Това е Франческа Грегорини – млад и обещаващ режисьор и доведена дъщеря на Ринго Стар.  Тя обаче не е готова да признае пред света, че с Франческа не само ходят на мол и си лакират ноктите. Всъщност Порша е убедена, че това е само фаза, която ще преодолее и никой нищо няма да разбере.

За разлика от бъдещата си съпруга Порша прекарва дълги години  в терзания и отричане на сексуалността си. Осмелява се да излезе  „на светло“ в публичното пространство чак на 31-годишна възраст., когато вече „ходи“ с Дедженерис. Само няколко дни преди това е споделила на обичната си 98-годишна баба в родната Австралия, че е влюбена в Елън. Бабата обаче чува „Алън“ и кима одобрително глава.

gettyimages-81650808-594x594

„Не исках да бъда лесбийка“

Първата среща на двете жени е през 2000 г. и не е нищо особено, но Порша още тогава остава запленена от чара на Елън. Не прави обаче никакви опити да се свърже с нея, защото се ужасява да не загуби работата си, ако се разчуе, че излиза с най-известната хомосексуална жена в Холивуд.

Минават три години и на една случайна фотосесия Порша и Елън отново се събират. Този път за да не се разделят никога повече. „През цялото това време след първата ни среща не бях престанала да мисля за нея, спомня си Де Роси, и когато отново я видях, направо ми се подкосиха краката.“ В душата й бушува океан от емоции. Досега австралийката не е срещала човек, чиято енергия така мощно да я изпълва, както тази на Дедженерис.

Страхува се обаче, че заради прекалената си неувереност ще я изгуби за втори път. Това я кара да поеме най-големия риск в живота си – да се разкрие публично. И го прави на „Златните глобуси“ през 2004 г. Де Роси  е толкова нервна, че чак й се повдига. Въпреки това събира кураж и застава пред фотообективите, хванала за ръка своята любима. Това е не само първият път, в който двете се появяват на публично събитие като двойка, но и първият път, в който Де Роси декларира, че е гей. Късното си разкриване самата тя обяснява простичко така: „Не исках да  бъда лесбийка!“

gettyimages-57190099-594x594

Влюбени и одумвани

В края на 2005-а двете актриси вече споделят общ дом в Ел Ей и се грижат за три котета, спасени от улицата. Въпреки че и така им е добре, двете мечтаят да узаконят връзката си, защото, както Дедженерис казва в интервю пред Опра, „всеки, който е женен, знае разликата. Бракът е котва, която ти осигурява пристанище в спокойни води.“ Двойката обаче трябва да изчака още няколко години, за да си каже заветното „Да“, защото чак през 2008 г. Върховният съд на Калифорния узаконява еднополовите бракове в щата. Порша и Елън се женят на интимна и безкрайно романтична церемония в Бевърли Хилс, на която присъстват едва 19 гости, сред които са и двете майки на булките.

Разбира се, бракът им предизвиква страхотна медийна реакция, а коментарите далеч не са само позитивни. Много скоро започват да се носят слухове за „проблеми в рая“ и дори за развод, на които Елън реагира с присъщото си чувство за хумор: „О супер! Това, че вече почнаха да ни разделят, значи, че най-после са ни приели като двойка!“ Но въпреки стоицизма, с който съпругите понасят цялата тази шумотевица, слуховете за влошените им отношения продължават да упорстват и през следващите години. В един момент обаче биват заменени с друг слух, а именно, че очакват бебета.

И отново Елън застава на топа на устата. По време на едно от изданията на шоуто си тя заявява, че двете не мислят да имат деца и че се чувстват напълно удовлетворение от ролята си на майки на няколко домашни животни. Даже на шега кръщават едно от кученцата си Kid (дете), за да могат, като ги питат дали имат дете, да отговарят: „Имаме.“ В интервю пред People Дедженерис казва, че Порша е най-добрата й приятелка и човекът, с когото иска да прекарва повече време, отколкото с който и да е друг. По повод 9-годишнината от сватбата им пък Де Роси връща жеста като написва следното в Инстаграм профила си: „Да бъда нейна съпруга е призванието ми в живота.“

През 2010 г. Порша де Роси официално променя името си на Порша Лий Джеймс Дедженерис.

gettyimages-81663776-594x594

В окото на бурята

През 2020 г. двойката изпитва на гърба си народната поговорка, че много добре не е на добре. Безгрижният и охолен живот, който съпругите водят (бизнесът им с луксозни калифорнийски имоти върви повече от добре и им носи огромни печалби!) е помрачен от сянката на огромен скандал, който се разразява на фона истеричен обществен климат, подклаждан от проявите на движения като Me Too и Black Lives Matter.

От години в шоу индустрията циркулират слухове, че любимката на либералите в Америка и идол на милиони зрители по света Дедженерис използва хуманизма и чувството си за хумор като фасада, зад която крие истинското си лице – на кучка, която обича да унижава подчинените си и да ги обижда на расова основа.  За отрицателно време социалните медии се напълниха с обвинения от бивши и настоящи служители в „Уорнър“ срещу популярната водеща. Корпоративното ръководство на студиото започна официално разследване на обвиненията. Като логично последствие от цялата тая дандания, всенародната любов се обърна във всенародна ненавист и за много хора водещата вече не беше забавната, състрадателна, неконвенционална Елън, а „бялата кучка Дедженерис“.

И точно в този напрегнат момент, когато репутацията и 30-годишната кариера на шоу-дама номер две (след Опра, разбира се!) висяха на косъм, първият човек, който застана до нея и заявяви безрезервната си подкрепа, беше съпругата й Порша.

На премиерата на 18-ия сезон на „Шоуто на Елън“ na 21.09.2020 водещата изнася вълнуващ 7-минутен монолог, подправен, разбира се, с няколко смешки в типично неин стил, в който заявява, че приема обвиненията за създаваната от нея токсична работна среда сериозно и че възнамерява да направи необходимите промени през новия сезон.  Въпреки че студиото се снима без публика, Порша е там, зад камерите, и я гледа със затаен дъх, сключила ръце като за молитва всичко да мине добре. Тя многократно благодари от Инстаграм профила си на десетките хиляди фенове, които застават зад #IstandByEllen. В тези трудни времена за Дедженерис и за семейството й, много известни личности също надигнаха глас в нейна подкрепа, сред които Опра Уинфри, Кевин Харт, Стийв Харви, Роузи О’Донъл…

Как ще се развие през тази година животът на 63-годишната „бяла кучка“ и 48-годишната й съпруга предстои да видим… в следващия епизод на „Шоуто на Елън и Порша“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име