Intrigi.bg Актуално Елена Поптодорова: С Русия трябва да разговаряме без сантименталността на религия, на...

Елена Поптодорова: С Русия трябва да разговаряме без сантименталността на религия, на русофилство, на славянство

321
1

Очевидно Русия използва наши уязвимости. Българската слабост е тази дълго култивирана безусловна, безкритична вяра в това, че Русия е крайното добро. Ние трябва да си сложим едни добри защитни граници – напълно уважително, и през тях да разговаряме с Русия. Трябва да разговаряме с категоричност, която да не преминава през сантименталността на религия, на русофилство, на славянство и т.н.

Това заяви пред БНТ вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова.

Министерството на външните работи на България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, където имаше и унищожени веществени доказателства. Прокуратурата изнесе тези данни в последните дни и това отново повдигна доста въпроси, каза още тя.


По думите ѝ това е малко закъсняла реакция от българска страна след случая с отравянето на Скрипал, когато ние свенливо отказахме да говорим по случая, както и да предприемем действия. Всички останали дипломати, около 160 души, бяха експулсирани от страните от Европейския съюз.


Тя определи и сегашните ни действия като скромни на фона на разкритията за действията на руската страна и по-специално на военното ѝ разузнаване на българска територия.


С гоненето на дипломати ще се продължава, докато има поводи за това, подчерта Поптодорова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Същото се отнася и за Европа и САЩ. Българските дипломати по принцип са предатели на националните интереси, за да си запазват позициите в чужбина. А това се случва, защото Народа наивнически вярва на обещанията, а недоволството си не знае как да изразява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име