Intrigi.bg Мистерии Експерт обясни каква е причината за смъртта на принцеса Даяна

Експерт обясни каква е причината за смъртта на принцеса Даяна

454
0

Принцеса Даяна най-вероятно щеше да е още жива ако бе поставила предпазния си колан, твърди един от най-добрите съдебномедицински патолози във Великобритания д-р Ричард Шепард в нова книга, откъси от която публикува Daily Mail. Бившата съпруга на британския престолонаследник Чарлс загина в катастрофа с Mercedes-Benz S-Klasse на 31 август 1997 г. в Париж заедно с приятеля си Доди Ал Файед.

Ричард Шепард, който е свидетелствал като вещо лице по делото за смъртта на Даяна през 2004 г., смята, че причината се корени в рядко срещана и по принцип незначителна травма, каквато е виждал само веднъж – в тялото на самата принцеса.

„Тя всъщност е имала само няколко фрактури и лека травма на гръдния кош, но за съжаление костица е пробила вена в един от белите ѝ дробове“, обяснява патологът. „Нараняването е незначително, но на грешното място. Ако се бе ударила в предната седалка под малко по-различен ъгъл, ако бе захвърлена напред с 10 мили/ч по-бавно, или просто бе поставила предпазния си колан, най-вероятно щеше да се появи два дни по-късно с насинено око, задъхана заради счупените ребра и с гипсирана ръка“.

Ричард Шепард отбелязва, че единственият оцелял след зверския удар – бодигардът, управлявал S-класата, дължи живота си именно на предпазния колан. Когато първите репортери стигат до местопроизшествието, Даяна е все още жива и дори разговаря с тях. Това влошава положението, тъй като минава време, докато я качат на линейка, а тя кърви вътрешно. По пътя към болницата принцесата губи съзнание и сърцето ѝ спира. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име