Intrigi.bg Политика Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!

Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!

247
0

Mинистърът на външните работи Екатерина Захариева ръководи българската делегация на форум в Брюксел на Международния алианс за възпоменание на жертвите на Холокоста. Министър Захариева определи като нещо ужасно провеждането на Луковмарш в София, съобщи БНР.

Държавите-членки приеха декларация, с която отдават почит на всички жертви на нацисткия режим.

„Призив към всички правителства да включат в обучителните програми, да накараме младото поколение да помни, да бъде чувствително и нетолерантно към всички форми, всички прояви на национализъм, на изкривяване на историята, които са всъщност двигателите и мотиваторите на всички нацистки и националистически движения“, каза тя.

Захариева коментира и продължаващия всяка година Луковмарш: „Безобразно е. За съжаление, години наред това събитие се реализира. Знаете, че Столична община всяка година не разрешава протеста, но, за съжаление, тази забрана бива отменена от съда. Нямам против всички прояви на свободно изразяване на волята, но тогава, когато това е възхвала на този черен период, не мисля, че такава проява има място в България“.

На въпрос за коментар по повод обвиненията на Русия към Полша в антисемитизъм, министър Захариева заяви, че иска историята да бъде урок и да не се използва за политически цели.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име