Intrigi.bg Политика Едно наум: „Pi ar Sevi Boiko“ – с кого си пише главният...

Едно наум: „Pi ar Sevi Boiko“ – с кого си пише главният прокурор Гешев съобщения

190
0

С кой си пише съобщения главният прокурор Иван Гешев по време на дебата в правната комисия за закриването на специализираното правосъдие? Отговорът на този въпрос прозира през снимка, публикувана в профилите във фейсбук на депутатите от БСП Явор Божанков и Николай Хаджигенов от „Изправи се. БГ! Ние идваме“, на която се вижда екрана на мобилния телефон на главния прокурор и от него се вижда, че той си разменя съобщения с „Pi ar Sevi Boiko“.

Пиарът на бившия премиер Бойко Борисов е Севдалина Арнаудова и човекът, който беше неотлъчно до него в публичните му изяви.

От снимката се виждат по две разменени съобщения. Гешев праща усмихващи се емотикони, не се вижда да е писал някакви изречения.

Екранът на телефона на главния прокурор Иван Гешев

В постовете не се посочва автор на снимката. От метаданните към нея става известно, че тя е направена в 15:14 ч. (по това време комисията е в зала 131 на бившия партиен дом) и е направена с професионал фотоапарат „Канон“.

Явор Божанков написа:
С мъка признавам, че никой не е направил повече за съсипването на Борисов и ГЕРБ от Иван Гешев.
Свали ГЕРБ от власт. Стана обединителен фактор за политически несъвместими субекти.
Днес с чата си по време на комисия с ПР-а на Бойко заби поредния пирон. С този едър шрифт и изчерпателното описание, Гешев заслужава едно голямо браво. Браво, Иване!

Постът на Хаджигенов гласеше:
Докато обсъждаме зaкона за бюрото не само герп/дпс са се пльоснали по корем. Главния каскет на република също, докладвайки своевременно на КОЙ? Правилно. На „Pi ar Sevi Boiko“ Да си знаете, не друго.

По времето, в което снимката е правена, изказване прави представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев. Малко след него думата взима депутатът от ГЕРБ Александър Николов – бивш съдебен помощник във Върховния административен съд и шеф на кабинета на бившия му председател Георги Колев. Той предлага да се изиска становище от съдебния съвет за закриването на специализираните съдилища – теза, която ГЕРБ се опитва да наложи с цел протакването на гласуването на промените.

Как протече заседанието на правната комисия за закриването на специализираното правосъдие – тук

По-късно Радостин Василев от „Има такъв народ“ публикува две снимки, направени от друг ъгъл, в които екранът на Гешев се вижда приближен. Там се вижда репликите на записаната като Pi ar Sevi Boiko: „Сега Сашо Николов“ и „Ами сега?“. И на двете Гешев отговоря с емотикон – силно смеещо се човече.

Според поста на Василев, Александър Николов е чел от листче неща, които не разбира и емотиконката била за него.

Досега няма официална реакция от страна на прокуратурата или ГЕРБ. Но във фейсбук се появиха множество реакции на снимките.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име