Intrigi.bg Политика Едно наум: Как снимки с Божков от телефона на Бобоков стигат в...

Едно наум: Как снимки с Божков от телефона на Бобоков стигат в „Пик“

385
0

Кадри на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и обвинения и укриващия се в Дубай Васил Божков с техните съпруги на яхта се появиха в сряда (1 юли) в сайта „Пик“ (той организира шествия в подкрепа на избора на Иван Гешев за главен прокурор и е известен с пламенна защита не само на него, но на премиера Бойко Борисов и атаки срещу всички техни критици или опоненти). В две публикации те са представени като „сензационни снимки“ и е обяснено, че са получени на пощата на медиата. Според сайта те са от преди година и са снимани във водите на Гърция.

Публикуваните кадри показват, че вероятно снимките са правени от някого от четиримата, защото на нито един от тях не са всички на снимката.

„Снимките са от телефона на г-н Пламен Бобоков, казаха от пресофиса на бизнесмена в отговор на въпрос на „Дневник“. И допълниха, че „телефонът му се намира в прокуратурата, а как са попаднали в „Пик“, г-н Бобоков не знае.“

Телефонът е иззет при задържането му още в края на май, а след като от прокуратурата започнаха да изпращат до медиите снимки на негова комуникация с президентския съветник Пламен Узунов и други хора, Бобоков обясни, че той е предоставил на прокурорите телефона и таблета си и им е дал кодовете за достъп, защото няма какво да крие.

Как снимките са попаднали в „Пик“ – едното обяснение е да са изпратени от прокуратурата и някой, който има достъп до материалите по досъдебното производство. Или са били препратени към трети човек от там, който ги е изпратил към „Пик“.

Другата вероятност би била, ако Бобоков е препращал кадрите на някого, той да ги е пуснал към медиите, но тя изглежда минимална.

От четиримата на кадрите – Елена Динева също е в ареста, заради разследванията срещу мъжа й. Досега не е имало публична информация дали са иззети нейни средства за комуникация, нито информация от тях е била изпращана от прокуратурата към медиите.

Част от едната снимка е публикувана и в „24 часа“ преди седмица и също е представена като изпратена от читател отново в материал, който свързва Бобоков и Божков чрез общо празненство на яхта.

Покрай втория опит за задържането на Пламен Бобоков беше споменато, че имало снимка на него и Божков, но тя не е сред официално изпращаните до медиите кадри от негова кореспонденция от Специализираната прокуратура, каквито тя разпространява. Бобоков каза в интервю, че с Божков са приятели, но никога не са имали общ бизнес или дейности.

Снимките от телефона на Бобоков в „Пик“ са използвани, за да се внуши връзка между Бобоков и Божков от една страна, и между Бобоков и президента Румен Радев, от друга.

Дали прокуратурата ще направи проверка как са изтекли кадрите към „Пик“ от телефон, който се намира при тях, също е малко вероятно. Също в сряда, главният прокурор коментира пред медии, че прокуратурата има медийна стратегия и указания по нея и отрече, че съобщава на определени медии част от информацията извън официално изпращаната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име