Intrigi.bg Политика Едноактна пиеса в тъмния кабинет, след земетръса „Иванчева – Петрова“

Едноактна пиеса в тъмния кабинет, след земетръса „Иванчева – Петрова“

747
0

Главният прокурор събрал заместниците си да обсъдят спешно чутовния провал на заместникът му Иван Гешев и компания по делото срещу кметиците на „Младост“. Както вече стана международно известно, главният свидетел на обвинението се отказа от признанията си и обяви, че са направени под натиск.

Така се породи съмнението, че процесът е скалъпен, което всъщност бе известно на нормалните хора от самото начало. Знаел го е и Гешев, докато ядеше вафла и наблюдаваше как няколко часа служители с маски се гаврят с Десислава Иванчева и Биляна Петрова в центъра на София. Знаел, но вярвал, че номерът ще мине. Така му били казали.

Но не мина.

На тревожната летучка Главният попитал с пресипнал глас, но не заради проблеми с ларинкса:

–         Какво ще правим сега?

Тишина се възцарила в кабинета. Никой не смеел да продума. Нямало и муха да бръмне, защото е началото на април.

–         Какво ще правим, питам – разсякъл наелектризирания въздух гласът Цацаров.

–         Ами каквото правим всеки път… – престрашил се Гешев, а по обветреното му лице се стекли две подли капки пот.

–         Което ще рече? – натъртил на препинателния знак Цацаров.

–         Ами звъним на Д.П. да оправи нещата с някоя заплаха за стабилността по турска линия. После залавяме двама-трима мигранти на гръцката граница, свързани с Ислямска държава. Може да извадим и още някой министър с апартамент, след което се снишаваме и чакаме. Д.П. ще натисне Петко Дюлгеров, дето ни издъни и той ще се откаже от отказа. Медиите ни ще обявят, че е платена маша на Корнелия Нинова, Цветан Василев, Иво Прокопиев и Лозан Панов. После намираме наркотици в колата му или у тях, арестуваме го и докладваме в Брюксел и американската амбасада, че сме разбили още една крепост на корупцията. Номерът досега минава…

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име