Intrigi.bg Спорт Еди Хърн: Трябваше да дисквалифицират Пулев

Еди Хърн: Трябваше да дисквалифицират Пулев

563
0

Кубрат Пулев е трябвало да бъде дисквалифициран още в третия рунд на мача с Антъни Джошуа, смята промоутърът Еди Хърн. Тогава шампионът вкара няколко тежки удара в главата на българина, който се обърна с гръб към него и се оттегли към края на ринга.

„Пулев обърна гръб и всичко свърши, реферът трябваше да прекрати мача – заяви Хърн. – По някаква причина обаче той започна да отброява за нокдаун. Освен това Пулев нанесе много нечисти удари в тила на Антъни, но както и да е, ние спечелихме. Ей Джей имаше нужда от тези рундове, представи се отлично и брутално, точно това му трябваше в края на годината, след като не се беше бил толкова месеци.“

На съвсем друго мнение е американският му колега Боб Аръм, който работи с Пулев и носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри. Вчера той започна преговори с Хърн за обединителен мач между двамата шампиони.

image

„Джошуа беше по-добрият, Кубрат не успя да се справи – смята ветеранът в професията. – Но не мисля, че Антъни е направил кой знае какво в този мач. Беше по-добър от обичайното, но все пак показа колебания. Ни видях у него нещо, което да е проблем за Тайсън Фюри. Разпределението на хонорарите за обединителния мач ще 50 на 50, а победителят ще вземе 60 процента от парите в реванша.“

Очаква се договорът за обединителния мач да бъде подписан в близките дни, а според слуховете наградният фонд ще е поне 200 милиона паунда. Пред дългоочакваното събитие обаче изникна още една пречка. Президентът на Световната боксова организация (WBO) Пако Валкарсел не е склонен да разреши на Джошуа да отложи защитата на пояса, за да се среща с Фюри. Централата вече отстъпи като призна предимството на Международната боксова федерация (IBF), чийто претендент бе Кубрат Пулев. Сега обаче организацията настоява нейният претендент Aлександър Усик да е следващият съперник на шампиона. В противен случай е възможно тя да отнеме титлата на Джошуа. Има вероятност и да се стигне до сделка, според която поясът остава притежание на британеца до сблъсъка с Фюри, за да може победителят да бъде обявен за безспорен шампион, след което ще бъде овакантен и Усик ще получи шанс да се бие за него с друго противник.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име