Intrigi.bg Актуално Един човек си отиде, за да спаси другите! Поклон пред героизма на...

Един човек си отиде, за да спаси другите! Поклон пред героизма на този мъж!

2992
1

Поклон пред паметта на този човек опитал се да спаси другите пътуващи!

Едва ли всички ние жители на област Благоевград ще забравим вчерашния ден. В ранните часове на деня  на  АМ Струма край Сандански в посока Дамяница стана верижна катастрофа с около 25 коли. В този час мъглата е била гъста и непрогледна. Резултатът от тежкия инцидент е един загинал и 16 ранени.

54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево е загиналият човек, опитал да предупреди останалите шофьори по магистрала „Струма” за опасността. Той е семеен, с две деца и работи от години като професионален шофьор. По думите на кмета на селото Валентин Апостолов обаче мъглата по магистралата е била „гъста като сирене” и водачът на един от преминаващите камиони не е успял да види Димитър навреме.

Ето какво още каза Валентин Апостолов пред колеги: „Познавам го, роднина ми е, втори братовчед. Добър човек, нито скандали е правил, няма никакви такива прояви. Последно работеше във фирма за алуминиева дограма, иначе е професионален шофьор. Преди да започне да работи с дограмите, работеше в спедиторска фирма. През уикендите задължително пиехме кафе заедно“. „Катастрофата е станала точно по средата между нашето село и Сандански. Мъглата е била много гъста.

Говорих с едно момче от свидетелите, което каза, че е била гъста „като сирене“. Не можели да виждат на два метра. Още един човек е имало с Димитър в колата, не знам кой е, но той е жив. Димитър е слязъл да спре рейсове, коли, но тирът го е премазал, не го е видял“, разказа още Апостолов.

Хиляди българи не само от област Благоевград, но и от цялата страна днес на личните си профили в социалната мрежа поставиха свещичка в памет на този човек.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име