Intrigi.bg Политика Европейски закон “Магнитски” – в сила до дни

Европейски закон “Магнитски” – в сила до дни

278
0

До дни се очаква да влезе в сила европейската версия на закона “Магнитски”, който ще позволи на Брюксел нов режим на санкции срещу държавите в блока, които нарушават човешките права.

Нормативът бе одобрен по време на среща между външните министри на страните-членки, а новината обявиха от най-голямото политическо семейство в ЕС – ЕНП. Очаква се това да влезе в сила до 10 декември.

Рестрикциите предвиждат забрана за пътуване, отнасяща се до физически лица, и замразяване на средства на физически лица и юридически лица. Рамката за глобални и целенасочени ограничения се отнася срещу действия като геноцид, престъпления срещу човечеството и други сериозни нарушения на човешките права или злоупотреби.

Ръководителят на дипломацията на ЕС обаче обясни, че новият режим няма да бъде насочен срещу никоя конкретна страна и за разлика от САЩ няма да има екстериториален характер.

Приемането на новия режим на санкции преди година беше инициирано от върховния представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име