Intrigi.bg Политика Европейски журналист към Борисов: Ще задам бавно въпроса си, защото знам на...

Европейски журналист към Борисов: Ще задам бавно въпроса си, защото знам на какво ниво е английския Ви

870
0

„Да се надяваме, че днес ще намерим към кой да се обединим“, добави Борисов и отрече, че името на Мишел Барние е било обсъждано като възможен вариант за председател на ЕК.

Българският премиер заяви и, че държи ЕНП да вземе Европейската комисия, като е предложил хърватският премиер Андрей Пленкович, но уточни, че го е направил в смисъл, че всеки предлага всеки, защо не и той да предложи Пленкович, пише „Актуално“.

Същевременно Борисов обясни и защо вариантът Кристалина Георгиева да е начело на ЕК не е бил приет сред лидерите от семейството на Европейската народна партия (ЕНП) – защото е напуснала ЕК при предишния си престой като неин зам.-председател, за да отиде в Световната банка.

Борисов обаче уточни и, че Георгиева „към този момент“ не събира подкрепа.

Изключително срамен момент се получи към края на срещата на Борисов с медиите преди да влезе на официалната среща на Европейския съвет. Кореспондентът на BBC зададе въпрос на българския премиер, като започна с уточнението, че ще говори бавно на английски език, защото знае на какво ниво го владее Борисов (бел. ред. – във видеото по-долу от 4:15 минутанататък). Въпросът беше дали за Борисов е важно на всяка цена Георгиева да получи работа в европейските институции и къде, както и какво иска да се случи на днешния Европейски съвет.

Лидерът на ГЕРБ отговори на български език, като каза, че Георгиева е изключително добре подготвена и има подкрепа от някои държави, без да уточнява кои са подкрепящите държави.

Източник: Актуално, Petel.bg

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име