Intrigi.bg Актуално Евгения Банева: Ще водим серия дела срещу България, Борисов, Цацаров

Евгения Банева: Ще водим серия дела срещу България, Борисов, Цацаров

261
0

Нито едно от казаното от Гешев и от наблюдаващия прокурор Дойчева, не се оказа вярно. В решението на ЕСПЧ, което излезе на 12-и, от техните многобройни изказвания, е засегнато само едно. Останалите 15 или 16 – ще бъдат предмет на последващи дела. Това каза Евгения Банева след като семейството осъдиха България в съда в Страсбург.

Тя поясни пред Евроком, че в този период от време е имало изказвания от тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, министър-председателя Бойко Борисов и на четирима членове на ВСС.


“ Това са дела, които предстоят. Искам да кажа, че решението, което излезе (от съда в Страсбург), поставя началото на серия от дела, които ще бъдат от семейство Баневи срещу държавата и нейни представители, защото така трябва “, допълни Банева.

„Три години след гръмките изказвания за офшорни сметки, за имоти в чужбина, за прехвърляне на пари в тези сметки… Ами ние нямаме нито една информация от партньорски служби да е дошла да има такива сметки, прокуратурата да ги е намерила, да е установила колко пари има в тях. Аз питам къде е милиардът (на Баневи)? Три години след повдигане на обвиненията, митичният милиард изчезна като дим, няма следа от него, нито се говори за него. Същото, междудругото, се отнася и до предприятията, които Гешев изброи. Той продължава да нарушава презумпцията за невиновност с интервюто си отпреди два дни в Стара Загора – той директно се обърна към журналистите да отидат и да видят т.нар неработещи предприятия в Троян и Девня. Съветвам г-н Гешев да отиде да види тези предприятия. Те работят, просто собственици не са Евгения и Николай Баневи“, каза още Банева и намекна, че предприятията са им били отнети в полза на други хора.

Евгения Банева добави, че вече са заведени дела и по Закона за отговорност на държавата за вреди. “Кантората на Екимджиев се занимава поне с още 4 дела – две от тях за продължаващата мярка на Николай вече са заведени, предстоят конкретно за медийните изяви на Гешев, Цацаров, Мария Дойчева, Бойко Борисов и четиримата членове на ВСС и въобще всичко, което може да бъде предмет на дело. Защото ние бяхме публично опозорени, стъпкани и наврени в калта“, посочи Банева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име