Intrigi.bg Крими Дядото на загиналото дете в Мездра: Цялото семейство са направили опит за...

Дядото на загиналото дете в Мездра: Цялото семейство са направили опит за прикриване на престъплението

237
0

Дядото на загиналото от огнестрелна рана 8-годишно момче в Мездра Тома Томов заяви, че все още не може да намери обяснение за случилото се. По думите му има опит за прикриване на престъплението и разследващите органи трябва да изчистят фактологията по случая.

„Опит за прикриване на престъплението има от семейството, не само от самия извършител. Злият дух в това семейство е майката. В разговори с приятели след случая разбрах, че тя командва, тя дава съвети. Трябва да се установят телефонните разговори в този период и какви указания са давани“, каза пред БТВ дядото и уточни, че жената също трябва да бъде задържана.

омов коментира, че не знае дали двете деца са били сами преди смъртта на внучето му, но има информация, че бащата на другото момче се занимава с бракониерство и редовно ходи на лов.

„В този петъчен ден, той винаги си е смазвал оръжието и го е подготвял за лов – около 16 и 17 ч. Не знаех, че този човек има арсенал от оръжия. Ще попитам окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото аз имам информация, че са дали възможност на семейството да се укрие арсеналът от оръжия“, каза още той допълни, че не знае точно с какво оръжие е извършено престъплението.

Според дядото версиите за случилото се са две – оставено без надзор оръжие или възпроизвеждане на изстрел при почистване.

„Ако случаят беше класически – двете деца си играят, едното прострелва другото. Най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. До тук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се симулират други неща, за да се прикрият следите“, обясни дядото.

Мъжът категорично отхвърли версията, че до инцидента да се е стигнало след игра с пиратки, защото раните по телцето на детето са били твърде големи. Относно присъствието на жандармерията пред дома на семейството, където е станал инцидентът, Томов заяви, че това е обидно и позорно.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име