Intrigi.bg Булевард Дъщерята на Цветана Манева работи в старчески дом

Дъщерята на Цветана Манева работи в старчески дом

1304
0

Единствената дъщеря на Цветана Манева от брака ѝ с Николай Пенчев е постъпила в старчески дом във Виена, но като медицински работник. Надежда започнала новата работа в австрийската столица, където емигрира преди много години, от началото на 2019-а. Взели я, защото била опитен кадър, а преди да стане част от колектива, помагала на пенсионери на частно и имала много добри препоръки. 

Надежда има дълъг стаж в бранша, макар никога да не си била представяла, че това ще бъде нейното призвание. Навремето, когато със съпруга си Борислав Петранов, който бе назначен за директор на Дом „Витгенщайн“ във Виена, а после бе свален от поста, емигрирали, имала съвсем различни професионални амбиции. Финансовият недоимък и скандалите около името на мъжа ѝ обаче я принудили да започне да се грижи за възрастни хора, за да се препитават. Откакто заминала за Австрия, се била връщала единици пъти у нас, само за много належащи събития. Заради натовареното си работно време тя не успяла дори лично да поздрави майка си за скорошния ѝ 75-годишен юбилей.

Личния си празник Цветана също не прекара в България, а в Берлин. В немската столица тя бе поканена на литературно четене, а на сцената получи изненада единствено от съпруга си Явор Милушев, не и от дъщеря си. Той ѝ бе изпратил по куриер 75 лалета – по едно за всяка година от живота ѝ, тъй като не могъл да отпътува за Берлин заедно с нея.
Въпреки че не се виждали достатъчно често, Манева и дъщеря ѝ били в отлични отношения и се чували редовно по телефона. Тя рядко ѝ ходела на гости във Виена, но през лятото с нетърпение посрещала внуците си в София.

Внучка ѝ в момента била ученичка, а брат ѝ Петър вече следвал висше образование и щял скоро да бъде дипломиран юрист. Първият съпруг на Манева – Николай, бе телевизионен оператор, а с него Цветана живя само четири години. По-късно актрисата намери любовта в лицето на колегата си Явор Милушев, с когото са двойка и до днес.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име