Intrigi.bg Актуално Драмата в семейството на шеф Токев е голяма!

Драмата в семейството на шеф Токев е голяма!

211
0

До ефективна присъда за кулинарния гуру се стигна, тъй като той бе арестуван пиян зад волана, докато все още е имал влязло в сила условно наказание от Варненския съд, отново по същата причина – шофиране в нетрезво състояние. По време на всички заседания от делото му съпругата му Мария го придружаваше в съда. Тя тежко изживя драмата, която ги застигна, и се наложило дори да приема успокоителни. Жената на Токев плакала неутешимо, когато чула присъдата му. 53-годишният кулинарен гуру с немски корени е женен за съпругата си от 33 години и двамата са родители на две големи дъщери – Ренате и Елиза. По-малката от тях, Елиза, окуражи баща си с трогателно послание във фейсбук в трудния за него момент, писа “Ретро”.

“Дал е много… и ще продължава да дава! Човек, който искрено вдъхновява, успява и винаги се справя! От него знам, че каквото и да се случи, трябва да продължаваш напред и да не се обръщаш назад! Научил ме е също така, че понякога се пада и боли, a друг път много те боли… Но въпреки това трябва да се изправиш и да вървиш напред! Казваше ми винаги: “Елиза, учи се от грешките ти, но не се обръщай назад! Гледай напред!“.Сега аз ти го казвам и пожелавам! Защото знам, че много си дал и имаш още какво да дадеш!“, написа тя.

Самият Токев също направи кратък коментар относно 7-те месеца затвор, на които бе осъден. “Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание. Благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден период. Няма как да върна времето назад, но искам да дам пример и хората да разберат, че съм готов да поема отговорността за случилото се. Вярвам, че няма по-добър учител от живота, който ни поставя ежедневно в различни ситуации, за да се поправим“, каза звездата от “Мастършеф“.

Неговият колега шеф Иван Манчев също го подкрепи публично. “Андре Токев ми е изключително голям приятел, над 20 години се познавам с него. При него това е изключение, не е практика. Той е изключителен професионалист и е повлиял страшно много за развитието на кулинарията. За това, което направи, слава Богу, че не пострада никой освен него, той ще си понесе отговорността, защото е изключително отговорен. Чувства се много унизен, търси вината в себе си. Смятам, че за него това ще е урокът на живота. Не е важното да си признаеш, а да го направиш осъзнато. Смятам, че оттук нататък той повече никога няма да направи подобно нещо“, каза Манчев за колегата си.

Андре е роден в Лайпциг в семейство на българин и германка. Родителите му са на 80 години и още живеят в Германия. Наследява кулинарния занаят от своята немска баба. Мести се да живее у нас, когато е на 5 годинки. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди “Мишлен“. От 2000 г. е главен готвач в “Хилтън“ във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности, сред които Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод ван Дам и много други. Има два свои ресторанта в София, а за зрителите се превръща в любимец с участието си в журито на всички сезони на “Мастършеф“.

През миналата година шеф Токев призна в свое интервю, че е изпаднал в депресивно състояние заради финансовите загуби, които претърпял покрай пандемията със заведенията си.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име