Intrigi.bg Крими До 10 години затвор за бащата на бебето, което бе убито при...

До 10 години затвор за бащата на бебето, което бе убито при катастрофата с Лютви Местан

780
0

От 3 до 10 години лишаване от свобода грозят Юсеин Ахмед баща на 6-месечното пеленаче, което почина при катастрофа между автомобила на Ахмед и Лютви Местан. Това бе потвърдено от прокуратурата.

Обвинението на бащата бе повдигнато изненадващи след над 8 месеца от трагичния сблъсък на 14 април, който погуби бебе и причини наранявания на братчето му и родителите в колата. Според Окръжна прокуратура-Кърджали автотехническата експертиза показва, че Ахмед е причинил смъртта на детето си в условията на независимо съпричиняване. Така обвинението е абсолютно същото като това на Лютви Местан или с други думи на бащата се вменява солидарна отговорност.

Припомняме, че Ахмед се е движил по главния път с предимство, водещ от Кърджали към ГКПП-Маказа, когато в района на с. Загорско, общ Джебел, от разклон със стоп, на който според разследващите поне на първо четене Местан не е спрял, той бива ударен от колата на политика. при управление на моторно превозно средство, по непредпазливост е причинил смъртта на шестмесечно дете.

Вчера на Ахмед е с взета мярка неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лева, докато Местан е на свобода със същата мярка но в по-голям размер от 10 000 лева.

От прокуратурата заявиха в официално съобщение, че разследването по делото продължава. Към момента има изготвена автотехническа експертиза, но от държавното обвинение не са пуснали подробности за настъпване на пътното произшествие.

Обвинението на бащата Юсеин Ахмед и Лютви Местан гласи, че който при управляване на МПС наруши правилата за движение, като допуска причиняването смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от три до десет години. Припомняме, че срокът за разследване бе удължаван четири пъти към днешна дата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име