Intrigi.bg Актуално Дори убитата брокерка Теодора Бахлова се оказа в избирателните списъци

Дори убитата брокерка Теодора Бахлова се оказа в избирателните списъци

406
0

Жена, жертва на убийство, присъства в избирателните списъци. Става въпрос за брокерката от Бургас Теодора Бахлова. Разследването показа, че 46-годишната жена е била убита преди година. До днес обаче, по документи, тя продължава да се води жива, разказа дъщеря й пред Нова телевизия.

Следите на Теодора Бахлова се губят на 28 октомври 2020 г. По данни на полицията жената е била убита още в деня на изчезването си. През август останки от тялото на брокерката бяха открити на бургаските гробища. Месеци след трагедията дъщерята на убитата алармира, че на семейния адрес продължават да пристигат сметки на името й.

„Получавам от Община Бургас писма за данъци, за осигуровки. Да не говорим че е и в листите за гласоподавателите. Това е пълен парадокс. Майка ми се води жива, където и да отидете тя се води жива”, каза Християна Радоева, дъщеря на починалата жена.

Бахлова е вписана дори в регистрите на избирателните списъци. Попада в секция 72 в квартал „Драгалевци”. Адрес, на който е живяла преди да се премести в Англия.

„Това е следващият абсурд. Възможно е да се забави още експертизата”, заяви адвокат Димитър Вълчев.

Вече трети месец Християна посещава институции и опитва да обясни ситуацията, в която се намира. Въпреки, че всички са чули за бруталното убийство, официален документ, удостоверяващ смъртта дъщерята няма.

„Обяснявам им, че майка ми не е жива. И те ми казват „Да, разбираме ви, но ни покажете някакъв ден. И аз всъщност се поставям в една изключително патова ситуация. Обадих се в Съдебна медицина. Там ми отговориха, че няма как да ми издадат документ. Трябва да ми издадат документ от прокуратурата. След това подадох два пъти молба до прокуратурата и искът ми беше неоснователен”, обясни дъщеря й.

От Бургаската окръжна прокуратурата отговарят, че искането на Християна и адвокатът й е неоснователно. Останките от тялото ще бъдат задържани до издаване на тройна съдебно-медицинска и химическа експертиза и за евентуално последващи следствени работи.

Потърсихме отговор и от Съдебна медицина. От там са обяснили пред Нова телевизия, че досъдебното производство продължава, а без разрешение на наблюдаващия прокурор не може да бъде издадено съобщение за смърт. От окръжна прокуратура отказват коментар по казуса.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име